default-header
HomeNieuws65-plussers hebben steeds vaker een baan

65-plussers hebben steeds vaker een baan

woensdag 27 maart 2019, door Hartpatiënten Nederland

Steeds meer mensen werken na het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd door. Maar liefst 17 procent van de mensen tussen de 65 en 70 jaar was het laatste kwartaal van 2018 nog aan het werk.

Steeds meer mensen werken na het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd door. Maar liefst 17 procent van de mensen tussen de 65 en 70 jaar was het laatste kwartaal van 2018 nog aan het werk. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt dat  dit percentage de afgelopen vijftien jaar meer dan verdubbeld is. In 2003 werkte ,,slechts’’ zeven procent van de gepensioneerden. 
 
In praktisch alle landen van de Europese Unie is de trend waarneembaar van langer doorwerken. Dat geldt overigens niet voor Portugal, Griekenland en Roemenië. Daar werken juist steeds minder mensen boven de 65+. 
 
In ons land vind je de meeste 65-plussers in beroepen als chauffeur en in de financiële dienstverlening. Relatief weinig mensen vind je in de zorg, horeca en ICT. 
 
Wij maken ons toch enige zorgen over deze ontwikkeling. Hoewel het voor veel mensen zeker een zegen is als ze langer kunnen doorwerken, is het voor anderen uit barre nood geboren. Steeds meer mensen hebben namelijk geen pensioen, bijvoorbeeld omdat ze werkzaam waren/zijn als zzp-er en geen pensioenrechten hebben opgebouwd. Van de AOW alleen kun je niet leven. Dan ben je wel gedwongen om door te werken, wil je de eindjes nog aan elkaar kunnen knopen. En dan maar hopen dat je gezond blijft…..
 

Geef een reactie