Kracht in mijn lichaam heb ik meer dan zat, maar de vermoeidheid nekt me soms een dag!

4 December 2017 heb ik een hartinfarct gehad.

Om 04:45 uit bed gegaan om dat ik zweete en last tussen mijn schouderbladen had, plotseling onwel geworden en in elkaar gezakt, een 20 minuten buiten westen geweest.

Naar Amphia ziekenhuis gebracht en er was in eerste instantie in het bloedbeeld geen (acuut hartinfarct) verhoging te zien van de CK waarde.

Na 3 uur steeg de CK waarde wel en het maximale binnen 24 uur was 645, een schampschot infarct noemde ze het.

Dacht zal wel niet veel bijzonders wezen!!, maar na catheterisatie kwam de klap.

De linker kransslagader zat voor 40% dicht, de rechter kransslagader (RCA) was 100% afgesloten met collaterale geknutseld naar de linkerkransslagader (LAD) en de CX was voor 90% afgesloten.

Niet best dus!!!!!

In eerste instantie lukt het het niet om ook maar iets open te maken, maar na 8 dagen in het ziekenhuis is er een specialist gekomen die 2 trekveren in de lies inbracht en met succes de CX en Linker kransslagader geopend heeft en daar een stent in heeft aangebracht.

In september 2018 is het vervolg gekomen en is met succes de rechter kransslagader geopende en daar een stent in aangebracht.

( gezien de 40% colateralen, moet deze RCA al heel lang dicht hebben gezeten).

Dus kortom de zaak is in oude glorie hersteld met gelukkig weinig schade en 100% pompfunctie, verder geen hartklachten.

Echter ben ik nu totaal 16 maanden verder en soms kan ik twee of drie dagen van alles doen en sporten zoals voor mijn hartinfarct, maar de derde of vierde dag komt de man met de hamer en ben ik de ganse dag erg moe!

Ik hoef maar 1 of 2 nachten slecht te slapen en dan is de fut ook weg.

Kracht in mijn lichaam heb ik meer dan zat, maar de vermoeidheid nekt me soms een dag! Het hartinfarct is dus al 15 maanden geleden, dan mag men toch wel verwachten dat ik weer op mijn oude conditie niveau zit!

Iemand enig idee hoe dit nu technisch komt.

 

P.S.Wel ben ik bekend al heel mijn leven met een trage hartslag, als ik slaap is mijn hartslag 42BPM.

Ik gebruik alleen ascetylsalizuur en Brillique en Atorvastatine, verder niets.

Reacties (3)

 • afbeelding van Kirdneh
  Kirdneh ( )

  Statines kunnen vermoeidsklachten geven, hier ben ik mee gestopt omdat mjjn cholestorl wel verhoogd was maar niet schrikbarend. Dit gaf tijdelijk verlichting.Ik zelf gebruik ook ascetylsalizuur en hierbij ook een maagbeschermer Pantoprozol, na allerlei klachten en steeds verder afnemende activiteiten ben ik er nu achtergekomen dat de klachtdn waarschijnlijk veroorzaakt worden vitamine B12 en magnesium tekort. Ik slik nu 2 weken B12 tabletten en smeer 2 maal daags magnesiumolie op mijn benen. Ook is mijn maagbeschdrmer veranderd. Ik voel mij nu veel beter, opgewekter, energieker en kan weer 3 keer per week sporten.

  apr 13, 2019
 • afbeelding van Hartgenoten
  Hartgenoten

  Het kan inderdaad aan de medicatie liggen, die nogal eens flink wat bijwerkingen zoals vermoeidheid en spierproblemen kan veroorzaken.

   

  Ook kan het zijn dat je toch op de dagen dat je je goed voelt je misschien net iets te veel inspanning levert wat je dan weer moet bekopen op een volgende dag.

   

  Misschien is het ook een optie om via een fysiopraktijk of sportschool een speciaal programma te volgen om je conditie op een verantwoorde manier op te bouwen. Zij geven n.l. vaak aparte revalidatielessen of hebben tijdens de fitnessuren iemand als begeleider rond lopen.

   

  Anneliese Wijers

  St. Hartpatiënetn Nederland

  apr 15, 2019
 • afbeelding van El
  El ( )

  Heel moeilijk maar probeer de energie te doseren. En neem de rust wanneer nodig. Luister naar je lichaam.

  jun 12, 2019

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.