Hartstilstand

Op 8 oktober 2017 reed ik naar huis en op A76 ter hoogte van het dorp Spaubeek kreeg ik een acute hartstilstand. Ik ben met de auto tegen de geluidswal op geklapt. Bekneld in de auto, half uur gereanimeerd,       4 dagen in coma, 2 dagen nog in slaap gehouden en totaal 27 dagen in het ziekenhuis.     https://www.1limburg.nl/auto-ramt-geluidswal-op-a76-bestuurder-gewond

Tot op heden nog steeds bezig met revalidatie februari 2019. Linker hart spier voor grote deels afgestorven en mijn lichaam heeft een grote klap gehad. Een pompfuctie van 41%. Desondanks het gelukkig overleefd en mag ik blij zijn dat ik er nog ben. Door dat je bij mij aan de buitenkant niks kan zien is er maar weinig begrip in mijn omgeving en buitenstaanders voor mijn situatie. Geen werk (bijstandsuitkering) en zal ook voorlopig niet veranderen. Ik heb er steeds meer moeite ermee, gezien ik ook alleenstaand ben en alles zelf moet oplossen.     Ik maak maar het beste ervan en leef zoals de situatie nu is.

Renald            

Reacties (3)

 • afbeelding van Fini
  Fini ( )

  Beste Renald,

  Ik neem mijn petje voor je af, dat je de kracht hebt om je situatie neer te schrijven. Ik begrijp goed wat je voelt. Ook ik voelde me zo nadat ik voor een eerste cardiocheck naar het ziekenhuis ging en pas weer thuiskwam na een catherisatie, met een spoed bypas/openhart operatie als gevolg. Als je thuis komt en weer zelfstandig kunt functioneren, val je in een gat. Ik miste een praatgroep. Je omgeving zegt: "wees blij dat je er nog bent", maar niemand kan voelen in welke draaimolen je terechtkomt. Het duurt heel lang voordat je weer een nieuwe richting vindt, wetende dat je nooit meer de oude wordt. Het kost tijd om de nieuwe situatie te accepteren en een nieuwe draai in je leven te vinden. Daar ben ik inmiddels achter gekomen. Neem hier de tijd voor. Tip: kijk eens of er bij jou in de buurt een hart&vaatcafe in de buurt is. Dit kun je vinden op de website van de hartstichting. Wellicht helpt het je om te praten en/of een lezing te volgen. Ik wens je heel veel sterkte toe en hou vol, je bent sterker dan je denkt!
  Fini

  feb 03, 2019
 • afbeelding van Tinneveld06
  Tinneveld06

  Dank je wel Fini en ook bedankt voor de tip. Ik zal eens kijken in mijn omgeving. Met een uitkering ben je maar zeer beperkt, ook voor hulp, weing tot niets. De angst zit er goed in en die raak je niet zomaar kwijt. Hartstilstand achter het stuur op de autoweg. Hoeveel geluk kun je dan nog hebben, niemand erbij betrokken, op een zondag middag en was het vrij rustig op de weg. De beide ziekenhuizen ( in Heelen gelegen en mijn eigen ziekenhuis Roermond revalidatie) is het nog steeds vol ongeloof. Gelukkig wordt ik in Roermond goed in de gaten gehouden en krijg ik de volle therapie die ik nodig heb. Dat je niet meer aan het werk kom, heb ik mij eigen erbij neergelegd, geen bedrijf gaat mij nou nog aannemen en de gemeente doet niks als alleen maar mij de gaten houden en moet ik alles verantwoorden. Gelukkig ben ik een vechter en laat mij niet zomaar uit het veld slaan. 

  Renald

  feb 04, 2019
 • afbeelding van Fini
  Fini ( )

  Ook ik ben mijn baan kwijtgeraakt Renald. Ook ik heb heel hard geschopt tegen de maatschappij en iedereen, en nog harder toen er nog van alles achteraan kwam. Ook ik weet wat de financiele gevolgen doen met je. Het hield niet op. Sinds 1 januari jl. is pas de knop omgegaan en moest ik denken aan een zin die die ik zelf vroeger altijd hanteerde, maar sinds medio 2017 uit mijn gedachten was: kijk niet naar de dingen die niet meer kunnen, maar naar de dingen die wel kunnen en dat is meer dan je denkt, alleen zie je dit nog niet nu. Er zijn best activiteiten te vinden die gratis zijn. Zoek eerst uit: wat wil ik, wat vind ik leuk. Het kost heel veel geduld en investeren in tijd door te zoeken op internet, maar uiteindelijk gaat het jou ook lukken. Zo ben ik toch er toegekomen om jou een bericht te sturen, want dat zou ik anders echt nooit doen. Hou vol.

  feb 10, 2019

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.