Hartstilstand

Op 8 oktober 2017 reed ik naar huis en op A76 ter hoogte van het dorp Spaubeek kreeg ik een acute hartstilstand. Ik ben met de auto tegen de geluidswal op geklapt. Bekneld in de auto, half uur gereanimeerd,       4 dagen in coma, 2 dagen nog in slaap gehouden en totaal 27 dagen in het ziekenhuis.     https://www.1limburg.nl/auto-ramt-geluidswal-op-a76-bestuurder-gewond

Tot op heden nog steeds bezig met revalidatie februari 2019. Linker hart spier voor grote deels afgestorven en mijn lichaam heeft een grote klap gehad. Een pompfuctie van 41%. Desondanks het gelukkig overleefd en mag ik blij zijn dat ik er nog ben. Door dat je bij mij aan de buitenkant niks kan zien is er maar weinig begrip in mijn omgeving en buitenstaanders voor mijn situatie. Geen werk (bijstandsuitkering) en zal ook voorlopig niet veranderen. Ik heb er steeds meer moeite ermee, gezien ik ook alleenstaand ben en alles zelf moet oplossen.     Ik maak maar het beste ervan en leef zoals de situatie nu is.

Renald            

Reacties (9)

 • afbeelding van Fini
  Fini ( )

  Beste Renald,

  Ik neem mijn petje voor je af, dat je de kracht hebt om je situatie neer te schrijven. Ik begrijp goed wat je voelt. Ook ik voelde me zo nadat ik voor een eerste cardiocheck naar het ziekenhuis ging en pas weer thuiskwam na een catherisatie, met een spoed bypas/openhart operatie als gevolg. Als je thuis komt en weer zelfstandig kunt functioneren, val je in een gat. Ik miste een praatgroep. Je omgeving zegt: "wees blij dat je er nog bent", maar niemand kan voelen in welke draaimolen je terechtkomt. Het duurt heel lang voordat je weer een nieuwe richting vindt, wetende dat je nooit meer de oude wordt. Het kost tijd om de nieuwe situatie te accepteren en een nieuwe draai in je leven te vinden. Daar ben ik inmiddels achter gekomen. Neem hier de tijd voor. Tip: kijk eens of er bij jou in de buurt een hart&vaatcafe in de buurt is. Dit kun je vinden op de website van de hartstichting. Wellicht helpt het je om te praten en/of een lezing te volgen. Ik wens je heel veel sterkte toe en hou vol, je bent sterker dan je denkt!
  Fini

  feb 03, 2019
 • afbeelding van Tinneveld06
  Tinneveld06

  Dank je wel Fini en ook bedankt voor de tip. Ik zal eens kijken in mijn omgeving. Met een uitkering ben je maar zeer beperkt, ook voor hulp, weing tot niets. De angst zit er goed in en die raak je niet zomaar kwijt. Hartstilstand achter het stuur op de autoweg. Hoeveel geluk kun je dan nog hebben, niemand erbij betrokken, op een zondag middag en was het vrij rustig op de weg. De beide ziekenhuizen ( in Heelen gelegen en mijn eigen ziekenhuis Roermond revalidatie) is het nog steeds vol ongeloof. Gelukkig wordt ik in Roermond goed in de gaten gehouden en krijg ik de volle therapie die ik nodig heb. Dat je niet meer aan het werk kom, heb ik mij eigen erbij neergelegd, geen bedrijf gaat mij nou nog aannemen en de gemeente doet niks als alleen maar mij de gaten houden en moet ik alles verantwoorden. Gelukkig ben ik een vechter en laat mij niet zomaar uit het veld slaan. 

  Renald

  Renald Tinneveld

  feb 04, 2019
 • afbeelding van Fini
  Fini ( )

  Ook ik ben mijn baan kwijtgeraakt Renald. Ook ik heb heel hard geschopt tegen de maatschappij en iedereen, en nog harder toen er nog van alles achteraan kwam. Ook ik weet wat de financiele gevolgen doen met je. Het hield niet op. Sinds 1 januari jl. is pas de knop omgegaan en moest ik denken aan een zin die die ik zelf vroeger altijd hanteerde, maar sinds medio 2017 uit mijn gedachten was: kijk niet naar de dingen die niet meer kunnen, maar naar de dingen die wel kunnen en dat is meer dan je denkt, alleen zie je dit nog niet nu. Er zijn best activiteiten te vinden die gratis zijn. Zoek eerst uit: wat wil ik, wat vind ik leuk. Het kost heel veel geduld en investeren in tijd door te zoeken op internet, maar uiteindelijk gaat het jou ook lukken. Zo ben ik toch er toegekomen om jou een bericht te sturen, want dat zou ik anders echt nooit doen. Hou vol.

  feb 10, 2019
 • afbeelding van Ronald Bruinsma
  Ronald Bruinsma ( )

  Dag Renald,

  Jouw gebeurtenis kun je denk ik als een trauma benaderen, ook het herstel en vervolg.
  Ergens verder terug heb ik mijn verhaal geplaatst wat geheel anders is dan die van jouw. Ik merk hierbij op dat je momenteel in de bijstand zit. Dat zie je vaker met mensen die "iets" mankeren. Van uit een andere hoedanigheid heb ik een aantal kennissen ide ook in de bijstand zitten omdat ze "anders zijn". In feite discriminatie. Maar ik wil je wel een handvat geven om aan het werk te komen. Ik geef je ter overweging om tijdens een sollicitatie om niet aan te geven dat je een hartstilstand heb gehad. Moraal is het onjuist wat ik zeg maar je komt er wel verder mee. Succes en niet bij de pakken neerzitten !

  jun 10, 2019
 • afbeelding van Kelly Kathleen
  Kelly Kathleen

  Hallo Renald,

  Ik hoop dat het binnenkort toch wat beter met je mag gaan. Kan je met een pompfunctie/ejectiefractie van ca. 40% wel praten zonder hijgen? Dan kunnen de mensen toch nog een beetje merken dat je een beperking hebt. Dat je nu een bijstandsuitkering hebt, is ook heel beperkend. Is/was het niet mogelijk om afgekeurd te worden voor je werk? Zo'n arts móet dan je dossier bestuderen.

  Succes met de revalidatie. Haal eruit wat erin zit. Dit heeft mij toen ook heel erg goed gedaan.

  Met vriendelijke groet,

  Suzan

  mrt 21, 2019
 • afbeelding van Tinneveld06
  Tinneveld06

  Hallo Suzan,

  Sorry voor de late reactie, computer problemen. Aan mij merk en zie je helemaal niets. Zelfs in het ziekenhuis zijn ze er verbaasd over. Alleen mijn conditie laat te wensen over, daarnaast geheugen verlies, snel moe en de  dagen zijn afwisselend. Op 16 Februari was ik eindelijk klaar met revalidatie, totaal 13 maanden gerevalideerd. Niet alleen mijn hart, maar ook mijn spieren was het nodig. 12 weken hartrevalidatie, 13 weken hartfalen revalidatie, 2 weken testen en onderzoeken en 8 weken spier revalidatie d.m.v. Dry Needling dan gaan ze met naaldjes je spieren lost maken. Alles bij elkaar van 16 Januari 2018 tot 16 Februari 2019.

  De gemeente Leudal wil mij nog niet laten afkeuren, zij verwachten dat ik nog steeds volledig aan het werk kan. Na 22 oktober gaan ze het opnieuw bekijken. Ik maak gewoon het beste ervan, in mijn straat wonen veel ouderen, die ik graag help. Mijn buurvrouw van bijna 90 heeft laatst een hartoperatie gehad en help ik haar iedere dag met van alles en nog wat. Die zorg voor anderen heb ik altijd gehad. Klaar staan voor je medemens die het bijna of niet meer kunnen vind ik zeer belangrijk. Mijn tijd was het nog niet en zal het ook nog niet zijn.

  Met vriendelijke groet, 

  Renald                                                                                                                                         

                                 

   

  Renald Tinneveld

  apr 02, 2019
 • afbeelding van Hans Witteveen
  Hans Witteveen ( )

  Ha Renald, die pompfunctie alleen zegt niet alles. Na een zware griep februari-maart 2011 kwam ik 2 maanden later bij de cardioloog omdat ik het maar raar vond niet verder dan 1 km non-stop te kunnen joggen. De huisarts vond niets. Bij de cardiometing bleek een zwaar hartinfarct opgetreden te zijn in de linker hartkamer. Pompfunctie minder dan 30 %. Echter ik kon wel weer joggen! Er was een natuurlijke bypass ontstaan. Toen werd 1 Stent geplaatst en ben ik weer gaan trainen. Met die lage pompfunctie heb ik sindsdien single tennispartijen gespeeld, wekelijks 1 - 1 1/2 gejogd door zwaar geaccidenteerd terrein, uurtjes op de racefiets gereden. Cardiologen begrepen niet hoe dat mogelijk was bij zo'n lage pompfunctie van de linkerkamer. Mijn leeftijd is nu 68. Heb wel mijn hele leven wekelijks paar uur intensief gesport. Geef de moed niet op en ga weer aan het trainen! Groet

  apr 24, 2019
 • afbeelding van Robert meij
  Robert meij ( )

  Hey renald hoe gaat het nu met je, ik heb je opgezocht want ben benieuwd hoe het met je gaat. Ben geschrokken met wat ik heb gelezen, hoop dat het beter met je gaat. Groetjes Robert meij

  mrt 06, 2020
 • afbeelding van Willem Meulemans
  Willem Meulemans ( )

  He Renald hoe gaat het momenteel met je misschien kunnen we eens afspreken kunnen we het verleden bij kletsen, kijk ook eens op facebook willem meulemans of casa wiandeha

  mei 11, 2020

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.