ASD

In 2009 ben ik geopereerd aan een zware ASD, ik had volgens de arts meer dan 30 gaatjes.Nu sinds 1 jaar geleden krijg ik dezelfde klachten.

Destijds konden ze de ASD alleen vaststellen met een slokdarmecho.

pas geleden is er een echo met contrastvloeistof gemaakt waarbij je met een gespannen buik een lekkage zag.

de cardioloog  gaaf aan dat dit niet erg is en dat ik daarbij geen topsporter ben, dus kortom ik heet geen Dapfne Schippers dus moet ik het er maar mee doen.

ik ben inmiddels een paar ziekenhuizen verder en nog steeds geen slokdarm echo.

Buiten de lichamelijke uitputting gaat het geestelijke nu ook beginnen.

een jaar lang past het gezin zich aan op mij, uitjes die plots gecancceled moeten worden vakanties die dicht in de buurt geboekt worden.

mijn klacht nu is dat ik zo nu en dan stroomschokjes voel in mijn hartstreek, dit kan 15 minutes aanhouden maar ook 3 uur.

Het gevoel is heel vervelend maar ik weet dat het vanzelf weer weggaat.

En als dat gevoel weg is dan komt de man met de hammer en ben ik direct ook dood en doodmoe.

Als ik thuis ben dan slaap ik een uurtje en dan is het weg, maar als ik op werk ben dan kan ik niet weg en moet ik uitzingen tot mijn afspraak klaar is.

Buiten dat het enorm vervelend is is dit ook gevaarlijk.

Binnenkort zal ik een afspraak krijgen op het AMC, hopelijk werken daar cardiologen die wel dat onderzoek willen doen al is het alleen maar om dingen uit te sluiten, medisch gezien maar ook geestelijk.

Dit was mijn verhaal hopelijk vinden ze binnenkort een oplossing.

Graag kom ik in contact met lotgenoten die ervaring hebben met een tweede dichting van een ASD en of dezelfde symptomen.

 

Reacties (1)

 • afbeelding van THebing
  THebing ( )

  Ik ben pas dottert 3 stents in gebracht ,maar bleek Hartzakje nog meer vernauwing,ik Werd niet geholpen ik moest naar anderen Z.H die hiervoor gespecialiseerd is voor mijn geval .Ik was onverwachts Z.H hartinfarct Ik vroeg hoe komt dat ik 2005 niet hebben doorverwezen Ik heb ook nader inzien van
  medische rapport 2 stuks een van 2005 anderen van 19-9- 2017 . ?rapporten Ra zij Arts cardioloog verder werd onderzocht Arts zei ik kan U hierbij geen antwoord geven Maar wees blij U bent nu al goed geholpen Ik dacht als 2005 door ziekenhuis arts post doorverwezen misschien deze shit niet hoeven te gebeuren Toen vroeg ik aan de Arts (cardioloog v.d afd ) hoe komt dat ik rook niet ik drink niet ik werk hele dag hard alleen laatst tijd minder sporten omdat steeds moe werd. Als antwoord kreeg ik U heeft toch iets verkeerd .??? Bij de Neuroloog behandeling Apneu ik stopte vaak adem halen Ik kwam bij Neuroloog ik kreeg kas opnamen hart & longen & Herzen slaap opnamen
  Dus ik kwam een dag naar Neuroloog Wat hebt U gedaan U heeft geen zuurstof Ik zei ??? weet ik niet U bent Arts week daarna kreeg Hartinfarct Hm .... dacht ik waar heeft aan geleden aan Mijn ??

  okt 20, 2017

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.