Voedingssupplementen

Extra voordeel voor donateurs: Tot 25 procent korting op voedingssupplementen!

DEN HAAG - Hartpatiënten Nederland biedt donateurs een extra voordeel: ze kunnen tot 25 procent korting krijgen op voedingssupplementen! Hartpatiënten Nederland heeft hiervoor afspraken gemaakt met De Roode Roos in Den Haag.

Wat zijn voedingssupplementen?
Het onderscheid tussen voedingssupplementen en geneesmiddelen is voor een leek soms moeilijk te maken. Het onderscheid is vastgelegd in de Wet op de Geneesmiddelvoorziening. Het verschil ligt in de beoordeling van een preparaat door een registratiecommissie van de overheid. Alle middelen die als geneesmiddel zijn geregistreerd, hebben een wat genoemd wordt RVG-nummer. Dat RVG-nummer is op alle verpakkingen afgedrukt. Voedingssupplementen hebben zo'n RVG-nummer niet, want die zijn niet als geneesmiddel geregistreerd.

En wat is De Roode Roos?
De Roode Roos is een centraal magazijn van waaruit orthomoleculaire voedingssupplementen van diverse fabrikanten tegen gereduceerd tarief verspreid worden. Het initiatief voor De Roode Roos is genomen door de Moermanvereniging. Die wilde een gezamenlijke inkooporganisatie. Inmiddels levert het magazijn voor orthomoleculaire voeding De Roode Roos aan verschillende leden of donateurs van patiëntenorganisaties in Nederland.

Hoe werkt het?
De prijzen van voedingssupplementen van De Roode Roos liggen over het algemeen 15-25 procent lager dan de winkelprijzen. Dat geldt niet voor alle producten. Uitzondering vormen onder meer de Wobe-Mugostabletten, Polyerga tabletten en ampullen. Door de opstelling van de importeur kan daarop slechts een lagere korting gegeven worden. De korting op producten van Orthica bedraagt vijftien procent.
De Roode Roos berekent de netto-prijzen. Daarvoor moet degene die bestelt aan enkele voorwaarden voldoen. Of hij/zij moet lid zijn van een gecertificeerde patientenvereniging, of hij/zij besteld met een recept van arts of therapeut. In die gevallen heeft de besteller recht op ‘n korting tot 25 procent. Andere mensen kunnen natuurlijk ook bestellen, en wel via de webwinkel, maar die krijgen geen korting.
Anders gezegd: donateurs van Hartpatiënten Nederland hebben recht op korting. Bij een bestelling vraagt de Roode Roos om een kopie-afschrift van uw bank of giro waarop de betaling van het donateursgeld te zien is.

Wat kan De Roode Roos leveren?
De Roode Roos brengt tweemaal per jaar een catalogus uit met voorradige voedingssupplementen. Het meest actuele aanbod kunt u daarnaast terugvinden op de website www.derooderoos.com
U kunt bij ons de catalogus aanvragen.

0475-317272