Dotteren is een techniek waarbij een dun slangetje via de slagaders naar een punt van vernauwing wordt gebracht. Bovenaan de punt van dat slangetje zit een leeg ballonnetje.

BRUSSEL – Het wil nog steeds niet erg lukken. Het wordt al jaren via alle media geroepen, maar… Volgens een rapport van de Europese Commissie weegt meer dan de helft van de volwassen Europeanen nog altijd te veel.

WAGENINGEN – Tekenfilm-adviezen van eind jaren zestig over het gewenste melkgebruik per kind blijken actueler dan ooit en bovendien nog altijd wetenschappelijk verantwoord.

STOCKHOLM - Het blijft buitengewoon gezond om twee keer in de week verse vis van de visstal of uit de viswinkel te eten. Een van die visdagen moet ten minste eenmaal een vette soort bevatten, vette vis zoals haring, zalm of makreel.

DEN HAAG - Nederlanders krijgen elke dag veel te veel zout binnen. Niet alleen het zout dat al van nature in hun voeding zit of daaraan industrieel is toegevoegd, maar ook nog eens het zout dat zij daar vaak rijkelijk overheen strooien. Ja ja, wij zijn dol op pittig…

STOCKHOLM – Farmaceutische knutselaars kondigen het al jaren aan: een middel dat niet alleen obesitas (overeten of vraatzucht) bestrijdt, maar tegelijkertijd de bloeddruk verlaagt, het ’goede’ of HDL-cholesterol doet toenemen… en, last but not least, voorkomt dat iemand diabetes (suikerziekte) ontwikkelt.

UTRECHT - Patiënten met een hoog risico op hart- en vaatproblemen die matige drinkers zijn(dat wil zeggen: één tot twee glazen per dag) hebben niet alleen een kleiner risico op overlijden dan niet-drinkers maar ook een kleiner risico op ernstige gezondheidsproblemen.

U kent ze wel: ‘stoplichtpaprika’. Vaak zijn ze voorverpakt in plastic te koop bij de supermarkt, deze 3 paprika’s in verschillende kleuren. Stop regelmatig als u ze ziet en leg ze in uw boodschappenkar.

Maaltijdvervangers zoals shakes en poeders kunnen heel verleidelijk zijn om te nemen als u af wilt vallen. Begrijpelijk, want ze laten snel resultaat zien. Maar dat resultaat is minder mooi dan u in eerste instantie waarschijnlijk denkt.

Breng eens een bezoek aan de site Wandelmetmij als u een wandelpartner zoekt. Want wat is er nou gezelliger dan tijdens een mooie tocht de bijzonderheden die u ziet met een ander te delen?

Voor het maken van tomatensaus, ketchup, tomatensap, tomatensoep en tomatenpuree zijn veel tomaten nodig. En dat komt goed uit want daardoor zitten deze producten boordevol lycopeen. Lycopeen is een natuurlijke stof met een beschermend effect tegen hart- en vaatziekten.

Een goede manier om uw eetgewoonten aan te passen is door stap voor stap wijzigingen door te voeren. Het Voedingscentrum heeft daarvoor een stappenplan bedacht: