Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in circa 12 minuten krokant in de oven. Of bak de ham in een droge koekenpan. Snij de prei in dunne ringen. Verhit de margarine in een pan en fruit de prei in de margarine. Voeg de knoflook, erwten en bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken tot de groenten gaar zijn.

Verdeel de spinazie over de amuseglaasjes. Leg in ieder glaasje een klein plukje alfalfa. Roer de mayonaise los met de chilisaus en gembersiroop.

Bladeren vallen, het wordt weer eerder donker en de paddenstoelen schieten uit de grond. Echt weer om paddenstoelen te verwerken in recepten.

Minestrone: ideaal voor het verwerken van restjes
Vroeger stond minestrone in Italië bekend als een gerecht voor de arme mensen. Bereid van restjes grof gesneden groenten en witte bonen. In de moderne recepten voor deze heerlijke soep zit meestal ook pasta.

Horen veel vlees, sausjes en brood voor u echt bij een barbecue? Het kan ook anders. Probeer de onderstaande gerechtjes eens. Daar komt geen vlees, sausje of brood aan te pas en toch zult u ervan genieten. Met deze recepten ontdekt u dat barbecueën ook heel slank kan! Door voor vis en groenten te kiezen bijvoorbeeld. Stevige witvis kan prima op de barbecue. Aan een spies, in een visklem of verpakt in aluminiumfolie.

Pel de ui en snij in dunne ringen. Snij de tomaten in partjes en de komkommer in halve plakjes. Maak de paprika schoon en snij in grove stukken. Snij de ontpitte olijven in plakjes. Doe de groenten en olijven in een kom en meng met de kaas en marjolein.

De Middellandse zee is niet alleen prachtig blauw en heerlijk om in te zwemmen. Ze levert ook veel lekkere vissoorten.

Op aswoensdag, de woensdag na carnaval, gaan de katholieken traditioneel naar de kerk om een askruisje te halen, happen ze haring en start het vasten.

Pagina's