Op warme dagen is het heerlijk om een frisse salade te eten. Veel mensen denken bij een salade aan een pastasalade of een salade met alleen maar groenten.

Soep is één van de oudste gerechten ter wereld. Volgens sommige wetenschappers is zelfs het leven op aarde ontstaan uit een soort ‘oersoep’. Soep moet dus haast wel goed zijn.

Snij de kipfilet in reepjes. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Pel de ui en snij deze in halve ringen. Was de spinazie en dep deze voorzichtig droog. Verdeel de spinazie over 2 borden. Verdeel de aardbeien, rode ui, kip en pecannoten over de spinazie.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in circa 12 minuten krokant in de oven. Of bak de ham in een droge koekenpan. Snij de prei in dunne ringen. Verhit de margarine in een pan en fruit de prei in de margarine. Voeg de knoflook, erwten en bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken tot de groenten gaar zijn.

Pagina's