gezondheidsverklaring

De gezondheidsverklaring, nodig voor het rijbewijs

ICD-dragers hebben een gezondheidsverklaring nodig om een rijbewijs te kunnen krijgen.  Zo’n verklaring heette tot 1 januari 2017 overigens een ‘Eigen Verklaring’. Je had ook nog een zogenoemde ‘Eigen Verklaring met medisch verslag’, en dat formulier heet nu ‘Gezondheidsverklaring 75+’. Het medisch verslag zelf gaat ‘keuringsverslag’ heten. Met de naamsverandering wijzigt ook het aantal vragen, dat bovendien behoorlijk is uitgebreid. Bureaucratie ten top, kortom. 
 
Zoals alles kost ook een gezondheidsverklaring geld, om precies te zijn € 34,80 per 1 januari 2018. Dat geld moet u neertellen als u de verklaring in uw gemeentehuis aanschaft of downloadt op de website van het CBR. Als u het CBR de verklaring per post laat zenden, betaalt u een tientje extra omdat dat aangetekend moet. 
 
Komt u er niet wijs uit, bel dan even met ons. Tijdens kantooruren 0475 – 31 72 72, of mail ons met uw vragen via roermond@hartpatienten.nl . U kunt ook met lotgenoten ervaringen en vragen uitwisselen via ons forum op www.hartpatienten.nl/forum