default-header

Tatjanna

Tatjanna

Aangemaakte reacties

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: tikkende klep #87630
  Tatjanna
  Deelnemer

  Hallo Wilma,

  dat herken ik wel heel erg toen ik voor het eerst een andere hartklep kreeg. Vooral ook het niet wegwijs worden met de medicijnen.
  Ik heb het iedere dag laten checken door mijn vriend omdat ik het vaak verkeerd had/ andersom.
  Dat heeft bij mij best lang geduurt, dan heb ik het over een langere periode dan 2 weken.
  Ik weet nog hoe ik daarvan baalde en dacht ‘komt dit nog wel goed?’. Ik kan je niet anders zeggen dan, neem je tijd….voor alles. Ieder op zijn eigen tempo en bij zorgen kun je deze voorleggen aan je arts.
  Succes en ik hoop dat je je snel beter voelt.

  Tatjanna

  In reactie op: tikkende klep #87594
  Tatjanna
  Deelnemer

  Hallo Cisco,

  ik heb nu 2 jaar en kunstklep…eerst 5 jaar een bioklep gehad. De eerste maanden was het tikken echt wel luider, het wordt wel wat minder als je wat meer ‘geheeld’ bent.
  Toch hoor ik hem heel veel…iedere dag. Het ligt aan hoe ik zit,de ruimte…soms op het werk horen collega’s me ’tikken’ en soms denk ik dat de hele straat me kan horen, maar dan hoor alleen ik mezelf.
  Ik kan er weinig over zeggen…het heeft ook met je lichaamsbouw te maken schijnbaar. Ik vindt het zelf niet vervelend, maar op het werk soms wel als ik een slecht nieuws gesprek voer en merk dat mensen op zoek zijn naar ‘de klok in de ruimte waar we zitten’ .
  ik hoop dat het minder wordt dan het nu is…en anders…dat je er snel aan went.
  Tatjanna

  In reactie op: zwanger #84842
  Tatjanna
  Deelnemer

  Van ‘harte’ gefeliciteerd. Ik hoop dat Thouraya snel naar huis mag zodat je haar thuis in je eigen omgeving en geur kan ontvangen en vertroetelen.

  Tatjanna

  In reactie op: zwanger #84678
  Tatjanna
  Deelnemer

  Van harte met Amber,

  fijn om te horen dat het zo goed is gegaan en dat je genoeg energie hebt om ervan te genieten. Houdt ons op de hoogte!

  Tatjanna

  In reactie op: zwanger #84174
  Tatjanna
  Deelnemer

  hallo allemaal,

  wat wisselende ervaringen en adviezen. Ik had tijdens de zwangerschap een bioklep, maar door slijtage en hormonen werd de aorta wand tijdens de zwangerschap te dun. Om die reden werd een keizersnee aangeraden. Ik was opgelucht met dat advies omdat ik erg opzag tegen een natuurlijke bevalling. Bang dat er iets mis zou gaan en met te laat zou ingrijpen. Mijn vorige cardioloog pleitte nog voor een natuurlijke bevalling, maar waar nou het verschil zit in advies. Uiteindelijk ben ik bijna natuurlijk bevallen, tijdens de persweeen in slaap gebracht om alsnog een keizersnee te ondergaan. Ik heb het gevoel dat het de weeen zijn de me genekt hebben (ondanks dat alles binnen 4 uur ging…eerste weeen naar persweeen). Ik moest met spoed daarna de bioklep vervangen.

  Luister naast het advies ook naar je eigen gevoel. Waar heb je het minste stress door?

  Succes ermee
  Tatjanna

  In reactie op: zwanger #83884
  Tatjanna
  Deelnemer

  Het is wel vreemd want een andere cardioloog vond dat mijn vriend net zo goed zich kon laten steriliseren omdat kinderen geen optie meer zouden zijn.
  Zelf zou ik t.z.t. (nu ECHT nog niet) wel graag een tweede willen , maar door de bevalling en alle fouten die daarbij zijn gemaakt ben ik nu nog te bang om dit serieus te bespreken met mijn cardioloog. Eerst maar weer een normale conditie opbouwen.
  Welke ziekenhuizen staan jullie onder behandeling?

  Grtjs
  Tatjanna

  In reactie op: wie heeft zich aangesloten bij concor? #83880
  Tatjanna
  Deelnemer

  Ik heb me aangemeld, nou ja…mijn cardioloog heeft dat gedaan. Tot nu toe heb ik er niets van gehoord, maar ze hebben wel al mij gegevens gekregen.
  Wat ik over ze weet is zeer positief, en als ik daardoor anderen (en mezelf) kan helpen, dan ben ik daar zeker voor.

  In reactie op: zwanger #83879
  Tatjanna
  Deelnemer

  Hallo allemaal,

  ik ben 31 jaar en nu 5 maanden geleden heb ik mijn derde open hart operatie gehad, ongeveer negen maanden na de bevalling (keizersnee) van mijn zoontje.

  Ik heb een kunstklep gekregen ipv de bio-klep die ik in de aorta had. Ik slik nu dus bloedverdunners en mij is verteld dat nog een zwangerschap veel risico zou geven aan het kind. NU lees ik hier andere dingen en mogelijkheden en hoor ik dat er wel zwangerschappen zijn met bloedverdunners. Wat zijn de risico’s voor je kind wanneer je bloedverdunners slikt en hoe is bij jullie de zwangerschap verlopen?

  Ikzelf voelde me heel goed, zelfs beter, tijdens de zwangerschap. Had wel iedere 2 weken echo’s van het kindje en van mijn hart…daardoor dus veel prenatale foto’s voor in het plakboek. Rond de 6 maanden begon mij lichaam opeens aan te geven dat het te veel werd met werk erbij. Kreeg duizelingen en meer hartkloppingen en ben op advies van de cardioloog in de ziektewet gegaan.
  Echter de bevalling zelf (de weeen) was te zwaar en heeft zo’n impact gehad op mijn lichaam dat ik toch jaren eerder dan gedacht, een andere klep moest.

  Hoe is dat bij jullie gegaan en hoe was het herstel?

  GRoetjes
  Tatjanna

  In reactie op: Kinderen krijgen! #83197
  Tatjanna
  Deelnemer

  De ernstigste afwijking is aan de klep in de aorta, daarnaast werkt de klep in de longslagader ook niet goed. Vijf jaar geleden moest ik aan de aortaklep opnieuw geopereerd worden en kreeg ik het advies voor een mechanische klep. Maar ik wist dat met een varkensklep de kans groter was dat ik tijdelijk wel kinderen kon krijgen. Deze gaat echter minder lang mee, maar omdat ik zeker wist nog een keer geopereerd te moeten worden vond ik die keus snel gemaakt. Dus ik kreeg een varkensklep en kon een korte tijd zwanger worden zonder te veel risico. Wel is waar onder strenge, wekelijkse controle bij de cardioloog en gyneacoloog en prenatale afdeling. De bevalling zelf (keizersnee) is waar het mis is gegaan waardoor ik nu met spoed een mechanische klep in de aorta heb gekregen en opnieuw de boodschap heb gekregen dat kinderen nu niet meer mogelijk zijn.

  Bij mij was een kind alleen mogelijk toen ik een bioklep kreeg, Mijn eigen klep was altijd al te zwak.
  Groetjes
  Tatjanna

  In reactie op: meer dan twee hartoperaties…… #83195
  Tatjanna
  Deelnemer

  Hoi Astrid,

  ik heb meer dan 2 hartoperaties gehad. Ik weet alleen niet of ik je antwoorden, maar proberen kan geen kwaad.
  Tatjanna

  In reactie op: Kinderen krijgen! #83187
  Tatjanna
  Deelnemer

  Hallo Elisabeth,
  ik heb twee aangeboren afwijkingen en een 11 maanden oud zoontje. Ik zou wel graag een tweede willen, maar dat is helaas niet meer mogelijk. Is er iets specifieks dat je graag zou willen weten?

  Tatjanna

  Tatjanna
  Deelnemer

  Hallo Liesbet,

  ik herken deze klachten. Heb zelf net een derde open hart operatie gehad nu 4 weken geleden. Gelukkig was ik dus al bekend met deze klachten en heb al een afspraak gemaakt bij mijn manueeltherapeut. IN overleg met het ziekenhuis behandelt hij deze klachten, voorzichtig omdat alles nog erg pijnlijk is en alleen wat volgens de fysio van de cardio afdeling is toegestaan zo kort na de operatie. Bij de vorige operatie heeft dit wel maanden geduurt en daarna nog lange tijd bij bepaalde bewegingen nog een beetje pijnlijk.
  Mijn ervaring is dat meer doen en het forceren echt niet helpt.
  Succes ermee en ik hoop dat het snel beter gaat.

  Tatjanna

  In reactie op: Wie helpt mij? #82887
  Tatjanna
  Deelnemer

  Ik zou graag ook de mogelijkheid van chat zien voor directe communicatie. Zelf ben ik niet snel geneigd te reageren in forums. Al jaren merk ik dat een aangeboren afwijking maakt dat je in veel gevallen de eerste en enige bent met veel vragen.
  Ook ik loop er tegen aan dat veel gericht is op ouderen. Ondersteunende hulp, revalidatie, hulp bij de verzorging van mijn 9 maanden oude zoon, etc is niet beschikbaar voor iemand van mijn leeftijd met een gezonde partner.
  Wellicht als er genoeg mensen zich hierin aanmelden dat een chat haalbaar is.
  Groeten
  Tatjanna

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)