default-header

nurses112

nurses112

Aangemaakte reacties

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Wie wil mij advies geven en zijn /haar ervaring delen? #88031
  nurses112
  Deelnemer

  Hoi Blanda,

  Ben je inmiddels verder onderzocht???

  De hartcatheterisatie is er o.a. ook voor om te bekijken of er vernauwingen zitten waar ze nog wat aan kunnen doen. In dat geval zou het kunnen zijn, dat na het verhelpen de pompfunctie verbeterd of het zuurstoftekort verbeterd en je daardoor minder last hebt van hartritmestoornissen.

  Je komt niet zomaar in aanmerking voor een CRT-D, de cardiale resynchronisatie therapie – ICD (soms alleen CRT-pacemaker). Dan knijpen je rechter- en linkerkamer niet meer gelijktijdig samen, maar ook de linkerkamer zelf knijpt ongelijk samen.
  Ongeveer 70% van de mensen die een CRT krijgen gaan conditioneel vooruit omdat de pompfunctie dan beter is, de CRT zorgt er immers voor dat de rechter en de linkerkamer wel weer gelijktijdig samentrekken, dus wordt het bloed beter uitgepompt.
  Bij een CRT-D zou het wel fijn zijn om revalidatie te volgen, omdat deze patiënten hun conditie weer kunnen gaan opbouwen.

  Krijg je hem alleen als waakhond, hoef je niet perse de revalidatie te gaan volgen. Natuurlijk geldt voor iedereen wel dat het belangrijk is om een goede conditie te hebben en te houden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)