default-header

MartinB

MartinB

Aangemaakte reacties

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: hartklepvervanging evt aortastukje #93568
  MartinB
  Deelnemer

  In mijn geval ben ik al een tijdje bezig met een lekkende hartklep. Men kwam er per ongeluk achter toen ik aan mijn galblaas geopereerd moest worden, bleek dat ik een aangeboren hart afwijking heb. twee slibbige aorta klep.

  De klep is nu zodanig aan het lekken dat mijn hartzak aan het uitzetten is en er verkalking en verwijding aan de aorta onstaat. Ondanks dat ik niet echt veel last hiervan heb (ik sta niet boven aan de trap te puffen en te steunen en een stuk fietsen gaat ook goed), heb ik in samenspraak met de cardioloog besloten dat het verstandig is niet te wachten met de operatie. Kans op een spoedig herstel is in mijn geval groter dan dat ik accuut onder het mes zou moeten gaan.

  Maar dan komt het bio of mechanisch?? Tikken met bloed verdunners of over 10 jaar weer een operatie?? Ik heb er eerlijk gezegt niet lang over moeten nadenken.

  Bloedverdunners gebruik ik toch al en als ik het allemaal zo lees valt het tikken ook wel mee. Ik heb een goed gesprek met de cardioloog en mijn huisarts gehad en heb uiteindelijk gekozen voor een mechanische hartklep. Maar heb je wel eens gekeken wat er voor verschillende mechanische kleppen zijn ?? met een balletje, met 1 klep, met 2 kleppen. Ik weet niet wat voor verschillende materialen er allemaal zijn maar de keuze is reuze. Heb ik hier in een keuze? Of ligt het er maar net aan met wie het AMC een contract heeft. Wanneer en door wie wordt deze keuze gemaakt?  

  Ik ben benieuwd of men zich hier in herkend.

   

  Groet Martin

   

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)