default-header

Marijke_de_G

Marijke_de_G

Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: hartklepvervanging evt aortastukje #93579
  Marijke_de_G
  Deelnemer

  Hoi Plukdedag,

  Mijn tweede ingreep met klepvervanging was idd een open hartoperatie. Deze klepvervanging was trouwens niet de hoofdreden van operatie. Ik had inmiddels terminaal hartfalen ontwikkeld en was in Nederland uitgedokterd. Gelukkig konden mijn cardiologen mij doorverwijzen naar een arts in Belgie, die van alles heeft aangepast aan mijn hart, zodat ik weer een menswaardig bestaan heb, met de beperkingen van een hartpatient.

  Ik wens je nogmaals heel veel sterkte met de operatie en veel succes met de nieuwe klep.

  In reactie op: hartklepvervanging evt aortastukje #93572
  Marijke_de_G
  Deelnemer

  Mijn eerste bio klep is zeker 22 jaar meegegaan voorgaat ik weet klachten kreeg. Dus die 10 jaar is en schatting die ook lager kan uitvallen.
  Nu heb ik weer een bio klep en ik hoop dat deze 10 jaar meegaat. En ik hoop idd op de verbetering van diverse medische mogelijkheden en daarmee op een betere klep.

  Ook ik moet bloedprikken ivm bloedverdunners. Ik haat dat prikken maar het is gelukkig niet iedere week. Wanneer ik stabiel ben, dus tussen de aangegeven waardes blijf, zit er soms wel vier werken tussen.

  Ik heb verhalen gehoord van mensen die een mechanische klep hebben een die horen altijd het getik. En volgens hen weent het niet zoals bij een klok in de woonkamer.
  Aan de andere kant, mijn hart klopt nu ook veel luider. Als mijn man naast me zit, hoort hij mij hartslag net als ikzelf natuurlijk. Daar wennen we wèl aan. Dat geluid valt dus niet op in negatieve zin.

  Het blijft een moeilijke beslissing en ik hoop dat de reacties van iedereen je kunnen helpen. Ik wens je dan ook veel sterkte bij het nemen van je beslissing.

  In reactie op: Even voorstellen #84471
  Marijke_de_G
  Deelnemer

  Hallo,

  Mijn naam is Marijke en heb een aangeboren hartafwijking. Op 9 september jl. was ik op huwelijksreis, maar kreeg onderweg last van hartritmestoornissen.

  Deze week krijg ik een EFO en ablatie. Wellicht wordt er een ICD geplaats of een reveal (?) reader.

  Ik ben als een gek op zoek naar informatie en kwam hier terecht. Ik hoop veel van deze site op te kunnen steken.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)