default-header

Lisa

Lisa

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 331 tot 345 (van in totaal 370)
  • Auteur
    Berichten
  • In reactie op: extreem lage bloeddruk #82432
    Lisa
    Deelnemer

    Done schrijft:
    [quote] want bouwstoffen echt goed opnemen doen mijn darmen dus niet. Vandaar dat men ook geen ijzertabletten voorschrijft: via mijn spijsverteringssysteem wordt dat ijzer toch niet voldoende opgenomen. Done[/quote]

    Hoi Done,

    Heb je al eens gedacht aan voedingsstoffen in de vorm van zuigtabletten of sprays?
    Dan worden ze door je mondslijmvlies opgenomen ipv via je darmen.

    Magnesium (ivm je migraine 🙂 ) zal ook niet goed worden opgenomen bedenk ik nu.
    (Dat geldt ook voor mensen die al magnesiumgebrek hebben, die kunnen dan bv beter eerst magnesium via de huid opnemen of via zuigtabletten)

    Ik weet dat er zuigtabletten magnesiumchloride bestaan. En ook B12 zuigtabletten.
    Of ze er ook zijn met ijzer weet ik niet.

    Groetjes,
    Lisa

    In reactie op: Ongerustheid steeds groter gezondheidsprobleem #82421
    Lisa
    Deelnemer

    Auktje schrijft:
    [quote]
    Vitamine c is goed voor het cholesterolgehalte lees ik op Hartgenoten. Een van de medicijnen voor mijn cholesterol kon ik niet meer verdragen, dus doe ik het met nog “slechts” één middel. Toen ik dat las van de vitamine c, dacht ik ach het kan geen kwaad, het eventuele teveel aaan vitamine c verlaat het lichaam wel weer via de urine. Dus deze week heb ik toch een pot vitamine c van de drogist meegenomen. Wie wordt er nou uiteindelijk beter van?[/quote]

    Ik denk (financieel gezien) vooral de zorgverzekeraars 😉 , want vitamine C is veel goedkoper dan statinen en bovendien vergoeden ze geen natuurlijke cholesterol verlagers (zover ik weet).

    Als je niet echt achter het gebruik van vitamine C staat, kun je je ook eerst verder verdiepen in de geschiedenis en soorten C. Ik zou de hele lijst van diverse gunstige effecten van C kunnen noemen, maar dat ga ik niet doen.
    Wij hebben als mens (lang geleden) het vermogen verloren om zelf vitamine C te maken. Een geit kan het nog wel: in tijden van stress maakt hij grammen aan (meer dan 13 gram!).

    Onze ADH is alleen bedoeld om scheurbuik te voorkomen. Het is de minimale dosis die een gezond mens (minstens) nodig heeft, niet de maximale.

    Groetjes,
    Lisa

    In reactie op: Ongerustheid steeds groter gezondheidsprobleem #82418
    Lisa
    Deelnemer

    Melanie schrijft:
    [quote]Dit is een origineel persbericht.

    Terwijl we met z’n allen nog nooit zo gezond zijn geweest als nu. Onze
    levensverwachting is hiervoor het bewijs, zegt Peter Bügel, columnist
    en voormalig psycholoog aan de Huisartsenopleiding van de Universiteit
    Groningen. “Er is geen moment in de geschiedenis bekend dat mensen zo
    oud stierven als vandaag de dag.” [/quote]

    Dat we ouder worden komt denk ik vooral door de betere mogelijkheden tot bestrijding van infecties, betere hygiene, betere operatietechnieken etc.
    Maar als ik zo om me heen kijk, zie ik weinig oude mensen die ook gezond en fit zijn.
    Het aantal dementerenden groeit gestadig.

    [quote] Daarmee wil het bedrijf een actief tegengeluid bieden aan hypes in de
    media. [/quote]

    de tendens is: Iedereen moet zich vroeg laten testen op cholesterol, botontkalking, suikergehalte, bloeddruk, etc terwijl ze zich gezond voelen al. De enigen die daarvan vooral profiteren (en die het testen stimuleren) is wrsch big farma. Voor je het weet slik je een statine en andere pillen, met alle gevolgen van dien.
    De wachtkamers zitten vol mensen die met van alles, dat meestal vanzelf weer over gaat, direct al naar de dokter stappen. Van griep tot een sneetje in je vinger en een gekneusde spier.
    Mensen moeten misschien weer eens wat meer leren vertrouwen op het eigen vermogen tot zelfgenezing?
    Al diverse malen is gebleken dat als artsen staken er minder mensen overlijden (de omzet van de apotheker daalt sterk in die tijd).

    Een schimmelteen?, haal een medicijn, zegt de reclame…. maar je kunt er zelf ook gewoon iets aan doen. (kokosolie en oregano olie bv er op smeren).

    Internet kan onrust geven bij het zoeken op bepaalde symptomen, maar ook juist geruststellen en inzicht geven in de media hypes.

    [quote] Wt moeten we eigenlijk nog geloven en zijn we eigenlijk wel zo slecht bezig ??[/quote]

    Wees altijd kritisch. De waarheid kan anders zijn dan die ons wordt voorgeschoteld.
    Het is altijd al zo: wat eens als “waar” goldt, kan na een tijd achterhaald zijn. Maar dat wordt helaas vaak niet direct, noch snel toegegeven (dat men het mis had), en dat is jammer..

    Ik zou zeggen volg je intuitie, eet vers voedsel (niet kant en klaar dingen of onnatuurlijk (bewerkt) voedsel), zorg dat je geen nutrientengebreken krijgt (of herstel ze), wissel inspanning en ontspanning regelmatig af, drink met mate (doe alles met mate en gevarieerd) en als je toch af en toe zondigt, geniet er dan van :laugh: en heb vertrouwen in je zelf.

    Cheers 😆
    Lisa.

    In reactie op: Noodklok luidt voor vrije keuze patienten #82413
    Lisa
    Deelnemer

    Update van IOCOB :cheer:

    GAVOORCAM actie in stroomversnelling

    De nationale gavoorcam actie komt in een stroomversnelling. Zelfs op Hyves circuleren de berichten nu! Ook op het internet zijn nu reeds meer dan 190 sites te vinden die de actie GA VOOR CAM centraal stellen, waaronder Gezond nu! Ook zijn er al meer dan 25.000 handtekeningen(!) binnengekomen en talloze adhaesiebetuigingen. Alle grote CAM organisaties steunen de IOCOB actie en er is veel onderling intensief overleg. Dinsdag (7-10) stuurde IOCOB per post al vast de aankondiging van de actie, samen met de tekst van de petitie naar de minister-president en aan alle ministers en hun staatssecretarissen. In Den Haag heeft men dus al van ons gehoord! Later wordt de petitie officieel aangeboden aan de minister van VWS en de staatssecretaris van Financien, gecompleteerd met alle handtekeningen van de sympathisanten.

    Steunt onze actie massaal en verspreidt de email over de actie – zie http://www.gavoorcam.nl- aan al je kennissen en vrienden! Als mensen geen computer hebben, of geen email, kunnen ze de actie toch steunen door 44 cent over te maken op giro 1780 van de stichting IOCOB te Bosch en Duin! Vermelden: GAvoorCam

    http://www.iocob.nl/

    In reactie op: Vitamine K2 vermindert aderverkalking #82361
    Lisa
    Deelnemer

    Een al wat ouder artikel (uit 2005) over vitamine K2:

    VITAMINE K2 BESCHERMT TEGEN HARTAANVAL

    Een vitamine in kaas en yoghurt, waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord, remt de aderverkalking. Vitamine K2 doet dat zelfs zo goed, dat een forse inname net zo goed tegen hartaanvallen beschermt als het inmiddels aanbevolen dagelijkse glas wijn. Dat ontdekte een Wageningse onderzoeker. Maar niemand wilde haar geloven.

    Sommige onderzoeksresultaten lijken te mooi om waar te zijn. Kloppen ze, dan mogen editors in de wetenschappelijke tijdschriften woorden als ‘doorbraak’ en ‘sensationeel’ in de mond nemen. Maar soms komen ze zo mooi uit, dat ze onwillekeurig leiden tot verdenkingen van methodologische fouten of zelfs fraude. Met als gevolg dat wetenschappelijke tijdschriften met een boog om de studie heenlopen.

    Het overkwam dr Marianne Geleijnse van de afdeling Humane Voeding. Jaren geleden analyseerde ze de gegevens van vijfduizend mensen die tien jaar lang waren gevolgd. In dat onderzoek bekeek Geleijnse het verband tussen aderverkalking en hartaanvallen aan de ene kant en de vitamines K1 en K2 aan de andere.

    In het lichaam is vitamine K nodig voor de bloedstolling, maar voor Geleijnses onderzoek was een andere eigenschap van vitamine K interessant. Vitamine K remt de neerslag van calcium. In de bloedvaten, is de theorie, vermindert de vitamine daardoor het ontstaan van aderverkalking.

    In onze voeding zitten twee soorten vitamine K.
    K1 zit vooral in plantaardige oliën en groene groenten, zoals spinazie.
    K2 zit in producten die door bacteriën zijn gefermenteerd, zoals kaas, yoghurt en kwark.

    ‘Wat de plantaardige K1 betreft vonden we niks’, zegt Geleijnse. ‘Maar het verband met K2 was sterk. Mensen die veel vitamine K2 binnenkregen hadden de helft minder kans op hartaanvallen of ernstige aderverkalking.’ Volgens Geleijnses cijfers is de beschermende werking van een forse inname van K2 ongeveer even hoog als die van matige alcoholconsumptie. Dat is een mooi resultaat, en in de ogen van veel tijdschriften kennelijk verdacht mooi.

    ‘We konden dit nergens kwijt’, zegt Geleijnse. ‘We kregen het steeds teruggestuurd. Uiteindelijk durfde alleen de Journal of Nutrition het te publiceren.’ De Journal of Nutrition is een tijdschrift dat vaak riskante studies plaatst en veel en graag wordt gelezen, maar waar de wetenschappelijke elite zijn neus voor ophaalt. Soms terecht, maar soms publiceert het blad als eerste over doorbraken in de voedingswetenschap. Zoals ook dit keer. Volgens de geruchten hebben andere onderzoeksgroepen de resultaten van Geleijnse bevestigd.

    ‘Als K2 inderdaad zo belangrijk is voor goed functionerende hart- en bloedvaten, dan verklaart het misschien waarom fervente kaaseters in verhouding niet vaker overlijden aan hart- en vaatziekten’, zegt Geleijnse. ‘Als je weet hoeveel verzadigde vetten er in kaas zitten zou je verwachten dat een hoge consumptie van kaas samengaat met meer hartaanvallen. Maar in de statistieken zie je zo’n verband niet. Misschien komt dat omdat K2 de negatieve effecten van de verzadigde vetten compenseert.’

    Wetenschappelijk gezien is de K2-connectie dubbel interessant, vertelt Geleijnse. ‘Gezonde gedragingen accumuleren’, zegt de onderzoeker. ‘Kijk maar naar thee. Mensen die niet roken, een gezond gewicht hebben en veel bewegen drinken vaker thee dan mensen die wel roken, te zwaar zijn en lichaamsbeweging schuwen. Daardoor kun je moeilijk meten hoe gezond thee nou eigenlijk is. Met vitamine K2 kan dat wel. Juist bij groepen die vrij ongezond leven is de inname aan de hoge kant.’ / WK

    Bron: http://www.wb-online.nl/krant/artikel.php?id=1065
    Resource: Weekblad voor Wageningen UR.

    In reactie op: Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt) #82354
    Lisa
    Deelnemer

    Melanie schrijft:
    [quote]
    Lisa ik heb even een vraag heb jij een baan in de voeding ofzo want ik sta telkens perplex hoeveel deskundigheid je laat zien! Een aanwinst voor dit forum![/quote]

    Thanks 🙂

    Nee ik heb geen baan in de voeding, en ik ben autodidact, zoals dat heet 🙂
    Ik interesseer mij er voor sinds mijn hartinfarct die uit het niets kwam (in 1996), in de eerste plaats om mij zelf te helpen destijds.
    In het begin moest ik me behelpen met de schaarse boeken over nutrienten en nam ik abonnementen op orthomoleculaire tijdschriften, en daarna kreeg ik internet er bij als grote bibliotheek.
    Het was een ontdekkingsreis met aha erlebnissen, puzzelen en 1 en 1 bij elkaar optellen, wakker worden en tegelijk was/is het ook goede hersengymnastiek :cheer:
    Ik heb niet alle verzamelde kennis paraat (daar is het veel te veel voor), maar ik maak veel uittreksels voor mezelf en kan dus vrij snel dingen weer naar boven halen.

    Ik eindig even met een citaatje ::)

    “de enige bescherming tegen de wereld is een grondige kennis er van”
    John Locke (Engels filosoof)

    In reactie op: Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt) #82349
    Lisa
    Deelnemer

    Lisa schrijft:
    [quote]Job Pieter Tent schrijft:
    [quote]zoetstoffen […]
    Ik vraag me af in welke mate het schadelijk is.[/quote]

    Over aspartaam is er deze reportage (nederlands ondertiteld, 10 minuten)

    http://video.aol.com/video-detail/de-gevaren-van-aspartaam-e951-natrena-canderel/2928291382

    En de FDA had een lijst van hun bekende ! effecten die ik heb gekopieerd op relfe.com vlak voor die lijst weer verdween van internet:
    hier komt hij:

    Volgens de FDA (die aspartaam heeft toegelaten op de markt) geeft aspartaam
    92
    klachten:

    FDA Lists 92 Symptoms from Nutrasweet (Aspartame)
    (including Death!)

    Note: This information required a Freedom Of Information Act request to
    pry it from the reluctant hands of the FDA.

    Those reactions included:

    Abdominal Pain
    Anxiety attacks
    arthritis
    asthma
    Asthmatic Reactions
    Bloating, Edema (Fluid Retention)
    Blood Sugar Control Problems (Hypoglycemia or Hyperglycemia)
    Brain Cancer (Pre-approval studies in animals)
    Breathing difficulties
    burning eyes or throat
    Burning Urination
    can’t think straight
    Chest Pains
    chronic cough
    Chronic Fatigue
    Confusion
    Death
    Depression
    Diarrhea
    Dizziness
    Excessive Thirst or Hunger
    fatigue
    feel unreal
    flushing of face
    Hair Loss (Baldness) or Thinning of Hair
    Headaches/Migraines dizziness
    Hearing Loss
    Heart palpitations
    Hives (Urticaria)
    Hypertension (High Blood Pressure)
    Impotency and Sexual Problems
    inability to concentrate
    Infection Susceptibility
    Insomnia
    Irritability
    Itching
    Joint Pains
    laryngitis
    “like thinking in a fog”
    Marked Personality Changes
    Memory loss
    Menstrual Problems or Changes
    Migraines and Severe Headaches (Trigger or Cause From Chronic Intake)
    Muscle spasms
    Nausea or Vomiting
    Numbness or Tingling of Extremities
    Other Allergic-Like Reactions
    Panic Attacks
    Phobias
    poor memory
    Rapid Heart Beat
    Rashes
    Seizures and Convulsions
    Slurring of Speech
    Swallowing Pain
    Tachycardia
    Tremors
    Tinnitus
    Vertigo
    Vision Loss
    Weight gain

    Aspartame Disease Mimics Symptoms or Worsens the Following Diseases

    a.. Alzheimer’s Disease
    b.. Arthritis
    c.. Birth Defects
    d.. Chronic Fatigue Syndrome
    e.. Diabetes and Diabetic Complications
    f.. Epilepsy
    g.. Fibromyalgia
    h.. Lupus
    i.. Lyme Disease
    j.. Lymphoma
    k.. Multiple Chemical Sensitivities (MCS)
    l.. Multiple Sclerosis (MS)
    m.. Parkinson’s Disease

    http://www.relfe.com/Aspartame_92.html

    In reactie op: Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt) #82348
    Lisa
    Deelnemer

    Job Pieter Tent schrijft:
    [quote]zoetstoffen […]
    Ik vraag me af in welke mate het schadelijk is.[/quote]

    Je hebt bv een hogere kans op het krijgen van metabool syndroom volgens een onderzoek:

    Metabool syndroom door light frisdrank
    6 februari 2008

    Het drinken van de ‘light’ versie van frisdranken vergroot je kansen op het metabool syndroom. Light frisdranken zijn wat dat betreft slechter voor je dan het eten van gefrituurd voedsel.

    Een ‘westers’ dieet – met veel vetten, suikers en rood vlees – verhoogt je kansen op het metabool syndroom met 18%. Een gezond dieet – met veel groente, fruit, vis en gevogelte – vermindert het risico op dit syndroom niet. Zo ontdekten wetenschappers in Amerika in een onderzoeksgroep van 9500 mensen die negen jaar zijn gevolgd.

    De groep die het meest gefrituurde voedsel at had vergeleken met de groep die het minst gefrituurde voedsel at, had 25% meer kans op het metabool syndroom. Terwijl mensen die elke dag een blikje light frisdrank drinken hun kans hebben verhoogd met 34%, vergeleken met mensen die dat niet deden.

    Het metabool syndroom is een combinatie van vier aandoeningen: een hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol en bloedsuiker waardes en obesitas. Deze geven op hun beurt weer een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en suikerziekte.

    Bron: gezondheidsnet.nl / nu.nl

    In reactie op: Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt) #82347
    Lisa
    Deelnemer

    Leonardo schrijft:
    [quote]Kocht laatst witte druiven van A.H. zagen er zo lekker uit, snel even een portie afgewassen onder stromend water en lekker weg happen maar.
    Nou,.. het was verschrikkelijk, binnen notime binnenkant van de wangen, gehemelte alles wat er binnen in een mond zit was zowat gevoelloos geworden, en kurkdroog.
    [/quote]

    Oei….Vervelende ervaring zeg…. en niet normaal.
    Druiven ( de niet-bio) worden vooral bespoten met cryolite (dat is natrium aluminium fluoride) .
    Misschien reageerde je daar op, of op iets anders in de druif kan ook natuurlijk.

    Van mij mogen er snel veel strengere regels komen ivm het gebruik van landbouwgif.

    In reactie op: Minder ontstekingen met kersen #82344
    Lisa
    Deelnemer

    Leonardo schrijft:
    [quote]
    Tot er kersen zijn hou ik het voorlopig maar even op verse tomaten daar zou ook iets nuttigs inzitten wat ontstekingen zou kunnen remmen ?
    [/quote]

    Ja dat klopt: tomaten bevatten ook stoffen die ontstekingen (CRP) minderen.
    En er zit lycopeen in…. vooral goed voor de mannen 🙂

    Als de tomaten worden gekookt (verhit) werken ze sterker. En je kunt ipv verse tomaat ook tomatenpuree nemen.
    Misschien heeft iemand een lekker recept voor tomatensoep 🙂

    Ik vond onderstaand artikel over tomaten op gezondheid.be:

    Rode tomaat en lycopeen…
    Lycopeen is het belangrijkste pigment in de tomaat. Het is een krachtig antioxidant dat bescherming biedt tegen kanker, hartinfarct of cataract. Het is ook een van de pijlers van de nutricosmetica.

    Anders dan andere carotenoïden zit lycopeen slechts in een klein aantal
    plantaardige producten, vooral in rood fruit en in rode groenten. Tomaten en
    afgeleide producten (sap, ketchup, tomatensaus, soep) zijn de belangrijkste
    bronnen van lycopeen. Hier in België wordt lycopeen vooral
    opgenomen door het eten van rauwe tomaten. Op de tweede plaats komen
    tomaten in conserven, sauzen en pizza’s.

    Gekookte tomaten veel gezonder

    Chemisch gezien komt lycopeen voor in 2 vormen, de zogeheten cis- en
    trans-vorm. Als we tomaten eten, krijgen we trans-lycopeen binnen, in
    plantaardige producten de meest voorkomende van de twee vormen. Maar deze
    trans-vorm wordt door het lichaam minder goed opgenomen dan de cis-vorm. Het koken
    van tomaten zou de transformatie van de trans- naar de cisvorm nu net
    bevorderen.

    Ook producten afgeleid van tomaat (saus en puree) leveren ons lichaam meer
    lycopeen dan rauwe tomaten. De aanwezigheid van vetten (typisch bij
    pizza’s en tomatensaus met kaas en bakolie), de genuttigde dosis en de
    aanwezigheid van andere carotenoïden zoals bètacaroteen (aanwezig in
    tomaten en in wortelen -deze laatste worden vaak gebruikt bij de bereiding van
    tomatensaus of tomatensoep) zorgen voor een nog betere opname van
    lycopeen in de darmen.

    In de praktijk zou dagelijks één portie van een product op basis van tomaten
    genoeg zijn om te kunnen profiteren van het beschermende effect van lycopeen.

    Voedingsbronnen van lycopeen

    – 25 gram tomatenpuree: 7 mg
    – 15 gram concentraat, 100 gram rauwe tomaat, 60 gram saus: 7 mg
    – 250 ml tomatensap: 8 mg

    Kanker en infarct

    Tal van epidemiologische studies wijzen op de kankerbestrijdende werking van
    tomaten. Dat feit is al meer dan 20 jaar bekend. Producten op basis van
    tomaat lijken, als ze regelmatig worden genuttigd, het totale aantal sterfgevallen
    door kanker terug te dringen. De opvallendste resultaten zien we bij prostaatkanker,
    longkanker en maagkanker.

    Voor cardiovasculaire aandoeningen zijn er minder studies verricht, maar ook die wijzen
    op een beschermende werking van lycopeen. Andere studies wijzen op het
    belang van lycopeen voor de gezondheid van onze ogen, vooral ter preventie
    van cataract en ouderdomsmacula-degeneratie (wereldwijd de voornaamste oorzaak
    van blindheid). Nog andere studies vermelden de belangrijke rol van lycopeen
    in de gezondheid van de huid. Dat verklaart ook het gebruik ervan in de nutricosmetica
    (voedingssupplementen met een cosmetisch effect).

    Lycopeen verklaart niet alles

    Het zou onjuist zijn om de goede eigenschappen van de tomaat enkel en alleen
    toe te schrijven aan lycopeen. Lycopeen is maar een van de vele
    actieve bestanddelen van de tomaat die in synergie werken. De groente bevat
    ook heel wat carotenoïden (luteïne, zeaxanthine, bètacaroteen, alfacaroteen, fytoeen…)
    en polifenolen, naast andere krachtige antioxidanten zoals flavonol, quercetine en
    kaempferol. De tomaat verdient dus zeker haar status van meest populaire
    groente van de Belgen!

    10/04/2007
    Nicolas Rousseau, diëtist-voedingsdeskundige
    Porrini M en al, American Society for Nutritional Sciences J. Nutr. 135:2042S-2045S, 2005 Canene-Adams K en al, J. Nutr., 135 : 1226-1230., 2005.

    In reactie op: Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt) #82333
    Lisa
    Deelnemer

    Melanie schrijft:
    [quote]
    Zijn mensen dan zo slecht voorgelicht of negeren ze dan massaal dit gegeven?[/quote]

    Allebei denk ik … velen denken dat als zoetjes slecht zouden zijn dat de overheid het dan wel verboden zou hebben ter bescherming van de burgers.

    De macht van de suiker/zoetjes industrie is groot.

    In reactie op: Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt) #82332
    Lisa
    Deelnemer

    Job Pieter Tent schrijft:
    [quote]Ja inderdaad. Maar in bepaalde light producten zitten andere zoetstoffen.
    Volgens mij gebruikt coca-cola aspartaam en pepsi sacharine.
    In B-merken zit vaak sacharine. Minder schadelijk volgens mij.[/quote]

    Alle synthetische zoetjes zijn ongezond: in Japan wordt al vele jaren geen aspartaam ed in frisdranken meer gebruikt, maar de natuurlijke zoetstof Stevia.
    Coca cola overweegt (in de VS) ook hierop over te gaan (maar dat moet ik even weer checken).
    In Nederland is deze natuurlijke zoetstof nog verboden (zogenaamd geen bewijs voor veiligheid :silly: , men moet eerst zelf weer het wiel uitvinden door middel van eigen, Nederlands onderzoek).

    Het mag hier wel gebruikt worden voor de huid.
    Stevia wordt al eeuwenlang gebruikt zonder schadelijke effecten (als je het niet overdoseert, want ja, alles wat je te veel neemt is in principe giftig, ook water).

    Met googlen kun je wel meer info over Stevia vinden.
    Het is ook goed tegen caries en je wordt er niet dik van 🙂
    Je hebt maar weinig nodig want het is heel veel zoeter dan gewone suiker.

    In reactie op: Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt) #82329
    Lisa
    Deelnemer

    Melanie schrijft:
    [quote] Jammer vind ik ook eigenlijk dat biologisch eten een stuk duurder is dan bijv huismerk artikelen en dat ik vaak toch zwicht voor goedkope artikelen die misschien minder verantwoord zijn maar wel voor mij betaalbaar zijn.[/quote]

    Ja, we moeten wel blijven eten 🙂 maar dan alles vers. Het is jammer dat biologisch eten veel meer kost, want lang niet iedereen kan dat elke dag betalen helaas.
    Volgens Kassa kwamen Super de Boer en Lidl (en?) aardig goed uit de test wat betreft gifresten op groenten en fruit: misschien moeten we met zijn allen supermarkten met veel giftige groenten meer links laten liggen en naar de betere gaan 🙂

    In reactie op: Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt) #82320
    Lisa
    Deelnemer

    Melanie schrijft:
    [quote]
    Ik had laatst een discussie met mijn oma over het feit dat het lijkt of kinderen steeds drukker worden en hoe dat komt.
    Meisjes van 12 hebben grotere borsten dan de moeders; is er een relatie met voeding?

    Ik denk ja!
    Hoe denken julli daarover?[/quote]

    Ik denk ook dat de kleurstoffen en andere additieven in voedsel ongezond zijn. Ik vermijd die al vele jaren, ook synthetische zoetjes (aspartaam, sucralose) en smaakversterkers (zoals Ve tsin).

    Het verband tussen die voedseladditieven en adhd / druk zijn is laastst nog aangetoond.

    Verstoring in de hormonen door stoffen in voeding (die er niet in horen te zitten dan he) is denk ik ook aan de hand: veel pesticiden zijn hormoondisruptors.
    Veel meisjes worden tegenwoordig ook veel eerder “vrouw” (puberteit) dan vroeger het geval was. Een van de redenen ziet men in een verlaging van de melatonine produktie (geeft een hormonale storing, en dit mogelijk oa door het sinds de jaren 70 toegenomen gebruik van fluoride….een zeer giftige stof in kleine hoeveelheden al, die gewoon in ons water, voedsel, tandpasta en onze lucht mag zitten, maar niet mag worden gedumpt in de landfills (afvalstortplaatsen).

    o ja, ook nog dit was pas in het nieuws……in veel plastics zit bisphenol A: dat is een stof met oestrogene werking.
    Als het plastic verwarmd wordt komt de stof vrij en het komt zo in voeding en water terecht.

    .

    In reactie op: Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt) #82291
    Lisa
    Deelnemer

    Henri schrijft:
    [quote] In plaats van zich druk te maken over rookverboden voor cafées zou het kabinet er beter aan doen deze massavergiftiging van de mensheid eens onder de aandacht te brengen! [/quote]

    Daar ben ik het helemaal mee eens…

    [quote] … Dus veel vissen zijn ook nog eens radio-actief besmet. Smakelijk eten, beste adviseurs die ons aanraden om vooral veel vis te eten, want dat zou zo goed zijn voor ons hart….[/quote]

    In de kunstmest (organofosfaten) zitten ook resten van radioactieve stoffen die we binnenkrijgen met ons voedsel:
    enne… las laatst dat je ook uit de buurt moet blijven van afvalzakken en containers als daar maandverband en inlegkruisjes in zitten, van vrouwen die met radioactieve stoffen zijn getest of behandeld in het ziekenhuis. Afvalverwerkens controleren tegenwoordig de aangeleverde afval op radioactiviteit!

    Kortom, we leven in een zeer giftige wereld.

15 berichten aan het bekijken - 331 tot 345 (van in totaal 370)