default-header

Hans V.

Hans V.

Aangemaakte reacties

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Hartproblemen in combinatie met longziektes, astma, COPD! #113938
  Hans V.
  Deelnemer

  Dag Bert,

  Ik heb in veel opzichten een zelfde verhaal als jij .Bij mij begon e.e.a. na een doorgestane Covid besmetting . Ik kwam van een vliegvakantie terug in Holland en bij aankomst op Schiphol moesten mijn vrouw en ik even haasten om de bus naar Van der Valk te halen. Het was dus even schakelen van 0 naar 100 met twee koffers in mijn handen ; ik hoefde ze nog eens niet te dragen,maar kon ze rollen . Twee seconden later voelde ik een enorme druk achter mijn borstbeen en ik wist meteen dat het mijn hart was omdat ik al eerder een infarct had vanwege een verstopping in de linkerkransslagader . De week nadat dit gebeurt was heb ik nog tweemaal eenzelfde situatie meegemaakt waarbij dezelfde druk weer ontstond achter het borstbeen. Ben daarna met de ambulance naar het MMC in Veldhoven gebracht en na katheterisatie bleek dat ik een 30% verstopping/vernauwing had in de hoofdstam van mijn linkerkransslagader . Echter de cardiologen kwamen tot de conclusie dat de vernauwing niet de oorzaak kon zijn van mijn klachten.

  Ik wist dus nog steeds niet waar mijn klachten vandaan kwamen.Na 6 weken kreeg ik een standaard uitnodiging bij de cardioloog om te vertellen hoe het nu ging .
  Inmiddels had ik zelf de theorie ontwikkeld dat mijn hart op bepaalde momenten van inspanning en stress te weinig zuurstof kreeg van mijn longen en dat dit wellicht een gevolg was van een doorgemaakte Covid besmetting .
  Ik legde dit dus voor aan de cardioloog ,maar zijn stelling was dat ik vanwege Covid geen ziekenhuisopname heb gehad en derhalve kon het niet zo zijn dat Covid iets met mijn situatie te maken had .

  Eigenwijs als ik ben heb ik na het bezoek een verwijzing gevraagd naar een longarts . Zij heeft een CT scan laten maken en een Histamine test laten doen. De CT scan liet niets abnormaals zien ,maar de Histamine test ging bij het tweede pufferje al verkeerd .Ben afgelopen vrijdag naar de longarts geweest voor uitslagen en die heeft vastgesteld dat ik Astma heb . Ik had de longarts bij mijn eerste bezoek al verteld van de opvattingen van de cardioloog en zij gaat nu contact opnemen met die man om hem op de hoogte te brengen .Zij staat volledig achter mijn theorie dat mijn hart op momenten te weinig zuurstof krijgt doordat mijn longen niet genoeg aanvoer leveren op bepaalde momenten.

  Ben benieuwd of ik iets hoor van de cardioloog.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)