default-header

Femmie

Femmie

Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Zelf voor de keuze gesteld: een bypass operatie of niet. #93761
  Femmie
  Deelnemer

  Het is snel gegaan allemaal, ik ben 4 weken geleden geopereed en heb inderdaad een bypass gekregen vir de GEA methode. Dat is via de bovenbuik, ze hebben een maagslagader aan de ondekant van mijn rechterkransslagader gemaakt.

  De operatie is goed gegaan en ik heb veel meer lucht dan daarvoor. Ik kom er eigenlijk nu pas achter dat ik al veel langer dan die 2 jaar dat ik weet dat ik een hartprobleem heb, niet goed kon ademen. Kortom: Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

   

  @Hippo, Ik snap je reactie. Ik heb inderdaad een aneurysma in een kransslagader die door trombose is afgesloten. Dat heb ik nu nog steeds en dat blijft daar zitten. Het zit ingekapseld en er stroom geen bloed langs, kan niks mee gebeuren.

  Metropolol heb ik bij mijn eerste opname gehad en reageerde ik heel slecht op. Dus dat is meteen gestopt.

  Ik krijg nu alleen nog maar Ascal en tijdelijk nog Soltalol, maar daar wil ik na mijn controleafspraak eind augustus vanaf. Wat een verschil met voor de operatie. DUs ondanks dat mijn eigen cardioloog niet echt achter deze keuze stond, ben ik tochblijd at ik het gedaan heb.

  Lieve groet,

  Femmie

  Femmie
  Deelnemer

  Bedankt voor jullie advies. Ik ga het maandag aankaarten bij de chirurg en zal mijn zorgverzekeraar bellen voor advies.

  Femmie
  Deelnemer

  Dank je Anneliese, ik ben al bij een hartcentrum onder behandeling (enschede). Voor de uitslag van de mri heb ik al gezegd dat ik die benauwdheid niet wil.

  Tuurlijk kan je er oud nee worden maar het is bloed irritant. Ik kan na het eten niks plannen. Ben snel buiten adem. En ik ben nog maar 40 jaar.

  Dus wat dat betreft zeg ik ja. Alleen… het is een bypass operatie… geen pedicure ofzo. En dan ga ik toch weer twijfelen.

  Garantie heb ik niet en krijg ik niet. Maar ik weet wel zeker dat het zo blijft als ik niks doe.

  Maar toch.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)