default-header

carlabr

carlabr

Aangemaakte reacties

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: plaatsen pacemaker #83667
  carlabr
  Deelnemer

  Het ligt echt aan de pacemaker want mijn ritme schiet dan opeens door naar 110 terwijl ik ingesteld ben op 60. Mijn longen zijn ook niet zo best maar het verschil van voor en na de restting van de pacemaker is heel groot.
  Groetjes Carla

  In reactie op: plaatsen pacemaker #83665
  carlabr
  Deelnemer

  De pace maker co ntroleur weet ook niet hoe het komt, maar ik merkte dat ik zeer snel buiten adem raakte bij de minste inspanning. Zelfs bij 20 meter gewoon lopen. De pace maker kon niet accelereren. Het gaat nu goed nadat ik donderdag reset ben. Over 2 weken weer controle. Ik ben nog niet naar mijn pasje gevraagd op een airport, in feite wil niemand met de hand gefouilleerd worden. In Egypte lieten ze me gewoon langs het poortje lopen zonder enige controle.
  Jij bent de eerste die ik ‘spreek’ ddie ook een hisbundel ablatie heeft gehad. Succes ermee,
  Carla

  In reactie op: plaatsen pacemaker #83662
  carlabr
  Deelnemer

  Wat de winkel poortjes betreft heb ik gehoord dat je er snel door moet doorlopen. Ik hoop niet dat zo’n storing ooit bij mij gebeurd omdat ik helemaal afhankelijk ben van de pacemaker na een his ablatie. Ik moet nu wat vaker om bijgesyeld te worden maar het lijkt nu OK. Proberen zo te houden. Het is geweldig wat zo’n klein doosje allemaal kan!!
  Carla

  In reactie op: plaatsen pacemaker #82807
  carlabr
  Deelnemer

  Hallo Jo,
  Heb je ook een hisabltie gehad? In dat geval wordt de pacemaker op een aantal slagen per minuut gezet. Je kan dat overleggen met de cardioloog. Bij mij is het in gesteld op 60 maar als ik een trap oploopt maakt de pm meteen meer slagen. De pm voelt aan dat er meer energie nodig is. Doe het in het begin vooral rustig aan, beweeg je arm niet te veel zodat de pm goed kan ingroeien. Je bent niet blij als die ‘aan de wandel gaat’. Kan zelfs tot onder je oksel wegschieten. Sport kan je het beste overleggen bij de eerste controle. Als de pm 24 uur per dag werkt gaat de batterij gemiddeld 5 jaar mee, bij ondersteuning 10 jaar.
  Met sporten heb ik minder ervaring, ik ben 72 en ben al blij dat ik weer op een normaal tempo horizontaal kan lopen. Dat is wel anders geweest.
  Succes Carlabr

  In reactie op: plaatsen pacemaker #81888
  carlabr
  Deelnemer

  Ik ben voor het eerst op deze site, net ingelogd. Hoop dat dit bericht doorkomt. Twee maanden geleden is bij mij de hisablatie gedaan. Eerst een poging tot ablatie, maar na 1.5 uur gestopt omdat het niet lukte. Te veel ritme punten en de mechanische klep zat in de weg. Toen een pacemaker en na een paar dagen de hisablatie. Was niet pijnlijk. Nu kan ik weer veel meer, zelfs een trap oplopen. Je moet de eerste 6 weken rustig aan doen met je schouder zodat de pacemaker goed ingroeit. Er zijn nogal wat electrische apparaten die je niet meer mag gebruiken maar daar heb ik weinig last van, 71 jaar! Oppassen met je mobiele telefoon. Volgende week ga ik voor het eerst op controle met een heel lijstje vragen. Succes ermee, heb vertrouwen.
  Carla

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)