default-header

Bettilde

Bettilde

Aangemaakte reacties

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
  • Auteur
    Berichten
  • In reactie op: Ritmestoornis en de anticonceptiepil!! #86184
    Bettilde
    Deelnemer

    Als ik dit zo lees vraag ik me af of andere hormoonmedicatie een soortgelijke uitwerking zal hebben als de anticonceptiepil.

    Wat het effect van de betablokker betreft: ik heb een jaar geleden een soortgelijke reactie gehad toen ik tgv andere medicatie te maken kreeg met hartfalen. De betablokker die me werd voorgeschreven veroorzaakte bij mij een tegensteld effect. Dit mede omdat ik al sinds mijn kleutertijd bekend ben met het fenomeen van Raynaud.

    Nadat ik met de betablokker gestopt was, (de cardioloog was het er aanvankelijk niet mee eens) werkte de hartpomp binnen zes weken weer als normaal. De cardioloog heeft later wel aangegeven dat ze niet verwacht had dat het gebruik van de betablokker anders zou uitpakken dan normaliter verwacht mocht worden en was uiteraard blij met het resultaat.

    In reactie op: dringende vraag #86146
    Bettilde
    Deelnemer

    Hallo Denise,
    De enige die je echt kan helpen is de cardioloog of internist voor het hart.
    Wacht niet langer, laat je huisarts met spoed een afspraak voor je maken en als hij/zij dat niet nodig acht, dan maak je zelf maar de afspraak. Laat maar merken dat je je angstig voelt en het gevoel hebt niet serieus genomen te worden door je huisarts en daarom zelf maar stappen onderneemt omdat je zekerheid wilt hebben. Je hebt die zekerheid dringend nodig, want in onzekerheid leven maakt dat je (veel) stress krijgt en dat is beslist niet goed. Niet voor je psychische toestand waarin je nu al verkeert, maar ook niet voor je hart. En zeker niet voor hen die naast je staan, zoals bijvoorbeeld een partner, kinderen, broer, zus of goede vrienden. Er zal altijd wel een iemand zijn toch die je in vertrouwen kunt nemen. Neem hem of haar ook mee naar de cardioloog en stel vooraf op papier je vragen op. Tegenwoordig vinden de artsen het juist fijn als er vragen worden gesteld. Noteer de antwoorden ook. Altijd makkelijk om er later nog eens naar te kijken.
    Probeer de sigaret maar af te schrijven. Er zijn goede medicijnen voor om je hierbij te helpen. Ik wens je heel veel sterkte en succes! Doorzetten hoor!
    mvg Bettilde

    In reactie op: Hartpatient, en dan? Wie heeft er wat advies voor mij? #85988
    Bettilde
    Deelnemer

    Met mijn 60+ heb ik er al heel wat jaartjes meer opzitten dan jullie. Kreeg vorig jaar te maken met hartfalen (vanwege kankermedicijn).
    Ik kreeg een aceremmer (bloedvatverwijdend) en een betablokker (bloedvatvernauwend) plus furosemide voorgeschreven. De betablokker is later afgestoten omdat die mij (die met het fenomeen van Raynaud belast is) juist verder de put in hielp.
    Zelf nam ik ook magnesium, vit. B en C. Mijn cardioloog heb ik hiervan op de hoogte gesteld en die gaf aan, het niet voor te schrijven, maar ook geen bezwaar te hebben.

    Mijn rikketik ging, na het afstoten van de betablokker, al vrij snel weer normaal werken en zes weken later mocht ik stoppen met een deel van de medicatie. (Wat ik overhield was 1x dg 20 mg aceremmer). Ik ben er zelf van overtuigd dat de magnesium bij dit herstel een grote rol heeft gespeeld. Heb namelijk zo’n drie maanden de proef op de som genomen en merkte al gauw dat de ritmestoringen weer meer van zich lieten spreken dan gewenst was, en als ik niet zou handelen het weer de verkeerde kant op zou gaan. Gebruik sinds 2 maanden dagelijks weer magnesiumtabletten en een vit. b complex. ik slaap weer een stuk rustiger.
    Misschien ook voor jullie om eens te proberen?
    Bettilde

    In reactie op: In memoriam: Andréa Hodges #85771
    Bettilde
    Deelnemer

    Wat een enorme schok moet dat zijn voor haar geliefden. Ik hoop van harte dat ze kracht en troost mogen vinden om dit verlies te dragen.
    Bettilde

    In reactie op: pijnstillers bij bursitis en wervelslijtage #85730
    Bettilde
    Deelnemer

    Bettilde schrijft:
    [quote]Ik las nu in je berichtje over pijn in de rug met uitstraling naar het been.
    Tik voor de aardigheid op internet het woord stenose eens in. De pijn ervan lijkt veel op een hernia, maar het euvel is toch wat anders. Misschien herken je iets en kan de fysio erop aangepast worden.
    Ik ben in het geheel niet suffig van de tramadol. ‘k Blijf er ook erg goed mobiel bij en ik kan nog steeds autorijden zonder problemen. Ook grote afstanden. Daarnaast lukt fietsen ook nog prima.
    Sterkte en gr. Bettilde[/quote]

    Ik vergat te adviseren om eens naar een neuroloog te gaan.

    In reactie op: pijnstillers bij bursitis en wervelslijtage #85729
    Bettilde
    Deelnemer

    Ik las nu in je berichtje over pijn in de rug met uitstraling naar het been.
    Tik voor de aardigheid op internet het woord stenose eens in. De pijn ervan lijkt veel op een hernia, maar het euvel is toch wat anders. Misschien herken je iets en kan de fysio erop aangepast worden.
    Ik ben in het geheel niet suffig van de tramadol. ‘k Blijf er ook erg goed mobiel bij en ik kan nog steeds autorijden zonder problemen. Ook grote afstanden. Daarnaast lukt fietsen ook nog prima.
    Sterkte en gr. Bettilde

    In reactie op: pijnstillers bij bursitis en wervelslijtage #85725
    Bettilde
    Deelnemer

    ‘k Heb naast osteoporeuse ook een andere ernstige ziekte in de borst- en rugwervel en daarbij ook slijmbeursontsteking in beide bovenbenen.
    3-4 Maal daags tramadol 100 mg telkens in combinatie met 2 paracetemols houdt mij redelijk op de been. Ik ga 2x per week naar een sport medisch center om conditie op peil te houden. Het bevalt me goed.

    In reactie op: Wat is uw mening over bewegen en beweegprogramma’s? #85665
    Bettilde
    Deelnemer

    Hallo allemaal,

    Ik vind het helemaal niet belangrijk of er wel of niet gereageerd is op mijn reactie over: Wat is uw mening over bewegen en beweegprogramma’s? Ik heb gewoon willen melden hoe ik het doe en welk voordeel het me al opgeleverd heeft tav mijn conditie, met de gedachte dat anderen hier misschien hun voordeel mee kunnen doen. Als aanvulling op mijn reactie: ik krijg “dit sporten” (voorlopig voor twee jaar) vergoed door mijn verzekering.

    Ik erger me ook niet zo gauw aan mijn medemensen; ook niet over specifieke berichtgevingen of reacties. En ik ben ook niet gauw verbaasd over een reactie, want ik vind dat ik eerst de mens persoonlijk (en goed) moet kennen, eer ik een mening kan vormen over een door hem gedane reactie of zaak. Ik wil altijd eerst graag weten vanuit welk standpunt men iets zegt of doet. ‘k Probeer me dan in te leven in zijn situatie.

    Er zijn, vind ik, veel belangrijke(r) dingen en zaken op de wereld waar ik me druk over kan en wil maken, maar als ik dat doe, dan is dat meestal maar voor heel eventjes. En vervolgens kijk ik of ik er wat aan doen/verbeteren kan. Zo ja, dan onderneem ik actie, zo nee, dan leg ik me er uiteindelijk wel bij neer.

    In reactie op: Wat is uw mening over bewegen en beweegprogramma’s? #85611
    Bettilde
    Deelnemer

    Hallo studenten,

    Ik heb niet de behoefte om aan een enquete mee te doen, maar wil, ook voor de hartgenoten op deze site, wel aangeven dat bewegen mij heel veel heeft geholpen. Ik kreeg ernstige hartfalen tgv medicatie ter bestrijding van uitgezaaide borstkanker. Uitzaaiingen in organen en in de botten plus een stenose in de L4/L5 wervels wat met veel pijn in de rug en uitstraling naar benen en voeten tot en met de grote tenen, gepaard ging/gaat (operatie durf ik nog niet aan te gaan).
    ‘k Kon het niet accepteren dat ik zo goed als niets meer kon. Dertig meter lopen was nog te veel voor mij. De huisarts zag niet zo veel in fysiotherapie maar ik wilde daarvoor bewijzen hebben en eigenwijs als ik was ging ik eind juli 2009 naar een medisch sportcenter. Sindsdien kom ik er 2x per week en maak ik daar gebruik van zo’n 7-8 toestellen, waaronder een fiets en loopband. Wat dit laatste betreft ben ik begonnen met 2x 2 minuten met een snelheid van 2 km per uur. En het fietsen begon met 5 min. met een wattage van 10. Thans loop ik zo’n 15-20 min met een snelheid van 5,5 km per uur en fietsten doe ik met een wattage van 85 en een 15 min achter elkaar. Ik heb door deze training meer weerstand gekregen om de pijn te onderdrukken, al gebruik ik er wel 3-4 x daags morfine-achtige pijnstillers bij. Kon ik voorheen niet langer dan een vijf minuten zonder hulpmiddel lopen, gisteren heb ik een wandeling in het bos gemaakt van zo’n 25 minuten zonder steun. En als er geen al te strakke wind staat, rijd ik op een gewone fiets (wel met versnelling) rustig een 20 km achter elkaar. In januari jl. kreeg ik van de cardioloog te horen dat mijn hartpompfunctie weer op een normaal peil werkte en ik de daarvoor voorgeschreven medicijnen voortaan kon laten staan. Vorige week kreeg ik van de oncoloog ook de goedkeuring om weer te gaan zwemmen (ik ben nog steeds aan de chemo en ivm infectie gevaar was me dat sterk afgeraden.) Ik weet dat mijn conditie niet alleen door het sporten is verbeterd, maar het heeft hieraan wel een hele grote bijdrage geleverd. Ik hoop hiermee nog lang door te kunnen gaan.

    In reactie op: mooie spreuk #85584
    Bettilde
    Deelnemer

    Zet geen parapluie op voordat het regent.

    In reactie op: Hartpompfunctie (20%) (hoe te verbeteren??) #85526
    Bettilde
    Deelnemer

    Ik ben in 3 mnd tijdens chemo en hercepting gebruik gedaald van 53 naar 38%. Na staking chemo en herceptin in 3 mnd in etappes gestegen naar 47%. En vervolgens tijdens het gebruik van 3 soorten medicijnen {zoals 1x dg 30 mg enalapril (bloedvatverwijdend), 2x dg 12,5 mg carvedilol en 1x dg furosemide (vochtafvoerend) }, in ruim 2 maanden, weer gezakt naar 41%. Na vervanging van de carvedilol door 1x dg bisoprololfum 2,5 mg is mijn hartpompfunctie in 7 weken tijd weer gestegen naar 55%. Ik moet er wel bij vertellen dat ik naast de voorgeschreven medicatie dagelijks ook 1 tablet magnesium comb 275 (van Toppharm) heb geslikt en nog slik en veel rauwe groenten, zoals rode paprika, wortelen, tomaat, radijs en fruit eet. Zie ook mijn hartverhaal “nooit opgeven” in de mailbox.
    Heel veel sterkte en groetjes, Bettilde

    In reactie op: HART SCINTIGRAFIE /HARTSCAN WIE HEEFT HIER ERVARING MEE?? #85525
    Bettilde
    Deelnemer

    Heb vorige week een ejectie fractie gehad. Gelet op de verhalen van andere hartgenoten lijkt de manier van onderzoek van hartscintigrafie en EF veel op elkaar. Bij een EF wordt de hartpompfunctie gemeten (hoeveel bloed er per hartslag in- en uitgaat). In mijn geval een onderzoek in twee delen. Vooraf werd via de arm een nucleaire stof ingespoten. Dit moest eerst geheel opgenomen zijn in het lichaam. Daarna volgde een onderzoek in 2 delen dat ongeveer drie kwartier duurde. Ik vond het 1e deel een klein beetje vervelend omdat ik op de rug met mijn armen omhoog moest liggen met de camera heel dicht op m’n borst gericht. Het 2e deel viel echt hardstikke mee. Mijn armen mocht ik naast me of op m’n buik leggen. Ze werden met een band vast gezet wat niet onaangenaam was. Ik ben zelf daarna met de auto naar huis gereden (60 km) en was niet vermoeid bij thuiskomst. Zie voor het resultaat van de EF naar mijn hartverhaal dat alleen door geregistreerde hartgenoten zichtbaar gemaakt kan worden.

    Half maart krijg ik een scintigrafie (botscan) van het skelet en aansluitend een CT-scan.
    Ik zie er niet tegen op.

    In reactie op: van beta-blokker naar ACE remmer #84964
    Bettilde
    Deelnemer

    Ik ben uiteraard geen deskundige, maar weet wel dat een betablokker vaatvernauwend en enalapril vaatverwijdend werkt. Ik denk dat het van belang is voor de doorstroming van het bloed door de aderen. Weet dat natuurlijk niet zeker, maar je arts of apotheker zal je hierover vast meer kunnen vertellen. Wat het afbouwen betreft: dit gaat met heel veel medicijnen zo, maar ook hiervoor kun je bij de apotheker terecht. Gewoon vragen!
    Succes.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)