default-header

animal

animal

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 88)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: mooie spreuk #91664
  animal
  Deelnemer

  Deze past hier ook wel bij.

  Life isn’t about waiting for the storm to pass, its about learning how to dance in the rain.

  en sommige van ons dansen echt ook in de regen .
  zouden veel meer mensen moeten doen.

  Hartgroetjes Ad

  animal
  Deelnemer

  Pieter ,je bent een held.
  Daar mag je best trots op zijn . Iemand zijn leven redden is volgens mij het mooisste wat je kunt doen en zeker omdat het ook nog je vader is.
  Heel veel sterkte de komende tijd.

  Groeten Ad

  In reactie op: Moet ik mij zorgen maken?? #91254
  animal
  Deelnemer

  Ik vind het een erg domme reactie “wachten tot je klachten krijgt”
  Is een hypotheek belangrijker dan je leven ?
  Heel veel mensen die krijgen niet eerst klachten ,daar gaat het in een keer onverwachts mis.
  En een herseninfarct of hartinfarct onder slechte omstandigheden kan ook metteen einde oefening betekenen.
  Als je bang bent en je hebt kans erfelijk belast te zijn dan laat je je het best onderzoeken.
  En wat er in mijn medisch dossier staat ,dat ziet helemaal niemand zonder mijn toestemming . Dat is alleen toegankelijk voor mijn behandelend arts.

  In reactie op: Moet ik mij zorgen maken?? #91210
  animal
  Deelnemer

  Ik zouw minstens om bloed onderzoek vragen (cholesterol enzo ) en eventueel ook hart onderzoeken ,hartfilmpje enzo.

  2 jaar geleden is mijn broer (64 ) overwachts overleden na een niet opgemerkte hartinfarct . Ik was toen 60 .Ik had al een paar jaar licht verhoogde bloeddruk waar ik ook medicijnen voor kreeg ,maar was nog steeds best snel moe. Er zijn in mijn familie eigenlijk verder geen hartpatienten ,ofzo. Omdat ik ook bang werd ben ik naar de huisarts gegaan en ben doorverwezen naar de cardioloog voor diverse onderzoeken . Bij het laatste onderzoek bleek het goed mis met mij te zijn ,zodat ik metteen in het ziekenhuis moest blijven ,en een operatie met drie omleidingen was het gevolg. Was mijn broer niet overleden ,was ik waarschijnlijk niet naar de dokter gegaan en was het misschien wel heel anders met mij afgelopen.
  Ik wil je niet extra bang maken ,maar een onderzoekje kan geen kwaad ,en natuurlijk extra gaan letten op je gezondheid . Bewegen ,voeding en stress vermijden.

  Groeten Ad

  In reactie op: kortademigheid na dotteren #91127
  animal
  Deelnemer

  Hallo Joske.
  Bij iedereen gaat het herstel en conditie opbouwen anders ,dus daar moet je nooit mee gaan vergelijken.
  De ene dag ga je een stap voorruit en de andere dag soms 2 stappen terug.
  Heb geduld en als je het niet vertrouwd bespreek het met je arts.
  Ik neem aan dat de revalidatie nog bezig is en dat daar ook de resultaten van je vorderingen met deskundige worden besproken.
  Succes met revalideren.
  Groetjes Ad

  In reactie op: Slecht imago farmaceutische industrie #81516
  animal
  Deelnemer

  Hallo Arianne.
  Nee ik weet niet wat er dan gebeurd. Is het niet zoiets wat ze ook wel noemen dat je arm of been slaapt . Er zit dan een ader een beedje dicht gedrukt door een bepaalde houding . Als je dan je arm anders legt of houd en er wat mee schud is het weer zo weg.

  Als dit het niet is ,en je maakt je toch ongerust ,gewoon naar de (huis)arts gaan. Beter paar keer te veel dan een keer te weinig.

  Groetjes Ad

  In reactie op: kosten ambulance #90949
  animal
  Deelnemer

  Afgelopen jaar was dat nog ,die 100 euro compensatie ,maar volgens mij was dat de laatste keer .,want het is nu afgeschaft. Maar dat kreeg je altijd in november ,dacht ik.

  In reactie op: kosten ambulance #90944
  animal
  Deelnemer

  Hallo AdB
  Volgens mij zouw het best wel kunnen kloppen dat je dit moet betalen ,en het kan dus zijn dat de andere kosten later zijn gedeclarreerd.
  Maar als je serieus hartpatient bent is dit allemaal niet zo belangrijk ,want dan gaat toch heel je eigen risico op . Alleen nu wel in een keer heel snel .
  Op “Mijn CZ” kun je mooi alles zien wat de verzekering voor je heeft betaald.
  Je kunt daar inloggen met je DigiD.
  Ad

  In reactie op: Facebook bericht #90875
  animal
  Deelnemer
  In reactie op: Facebook bericht #90874
  animal
  Deelnemer

  De link klopt niet .

  http://www.facebook.com/hoaxmelding

  deze wel

  In reactie op: Facebook bericht #90873
  animal
  Deelnemer

  Hier vind je de meeste Hoax berichten terug. En het zijn er tegenwoordig veel. Zelfs over mishandelde dieren ,of zieke gewonden personen waar geld voor nodig is.
  Ook help het soms al om met Google te zoeken naar teksten in het bericht.
  Als er gevraagd wordt om het bericht te delen dan is het al bijna zeker een Hoax.
  Zo ook met al die berichten waar in gedaan wordt of er vanalles verloot wordt of gratis wordt weggegeven. Gewoon niet op reageren en zeker niet delen. Ook als je reageerd dan word het bericht verspreid ,want dan komt het bij al je vrienden in het nieus overzicht te staan.

  https://www.facebook.com/home.php#!/Hoaxmelding?fref=ts

  groeten Ad

  In reactie op: Facebook bericht #90867
  animal
  Deelnemer

  Is helemaal niet waar. en er zijn heel veel mensen die zulke flauwekul allemaal maar delen . Dat is ook het enoge doel van degene die zulke onzin in omloop brengt. Als er in het bericht al staat dat je het moet delen kun je er bijna altijd van uitgaan dat het onzin is.
  Zo’n bericht noemd men een Hoax.

  animal
  Deelnemer

  Hallo geluksvogel.
  Hoe snel je je beter gaat voelen is bij iedereen verschillend ,dat werd bij de revalidatie ook heel erg duidelijk gemaakt dat je niet naar een ander moest kijken.
  Ik heb geen infarct mee gemaakt maar heb ook wel omleidingen gehad . drie stuks ,ook in breda. Maar ik vind het erg vreemd dat ze niet met hem zijn gaan lopen in het ziekenhuis.
  Ik ben in 2012 geoppereerd dus in breda ,op 1 augustus. ,op 3 augustes al met een rollator gaan lopen in breda op de afdeling. 4 augustus met ambulance overgebracht naar mijn eigen ziekenhuis in Roosendaal . Daar regelmatig met een fisiotherapeut gaan lopen ,ook trap lopen en zelfs een keer op een hometrainer gefietst.Ik ging ook regelmatig zelf op de gang wandelen en trap lopen ,iedere dag iets meer. Er werd door de fisiotherapeut ook gezegd als ik gelopen had en daardoor moe was geworden dat als ik ging liggen rusten de vermoeidheid met een half uurtje over moest zijn . Duurde het langer dan had ik te veel gedaan.
  9 augustus ben ik naar huis gemogen . Ik woon alleen dus van heel de dag op bed liggen kwam weinig terecht. Vaak korte stukjes buiten gelopen en iedere dag naar de winkel vlak bij voor wat kleine boodschappen.
  14 augustus intake voor de revalidatie met fietstest .
  28 augustus is de revalidatie begonnen ,twee keer per week . eerste 4 weken elke keer eerst half uurtje op de home trainer ,en daarna theorie les (werking hart ,voeding ,medicijnen ,stress) en ook ontspannings oefeningen.
  Tweede blok van 4 weken ook weer eerst een half uurtje fietsen op home trainer en daarna een half uur zaalsport (een beedje met een bal gooien ,lopen batminton en op apparaten werken) Die revalidatie is erg leuk en gezellig . In groeps verband ,maar ieder gewoon in zijn eigen tempo. Ook worden je vorderingen met het fietsen nauwkeurig bij gehouden . Er staat ook een heel team achter van zowel fisiotherapeuten ,alsook een hartverpleegkundige en een cardioloog en een psycholoog. Daar worden vorderingen ook besproken ,dus de begeleiding was volgens mij hier erg goed.
  Ik ben nog maar 62 ,je vader is misschien wel een stuk ouder dus dat scheelt ook al veel ,maar zoals ik al zei ,je moet helemaal niet naar andere kijken .
  Wel zelf gaan bewegen ,want alleen die twee keer per week bij de revalidatie is niet voldoende.
  Bij mij heeft het ook erg lang geduurd voordat ik goed kon slapen . Op je rug slapen is niet echt fijn als je dat niet gewend bent ,maar ook dat gaat steeds beter.

  Ik hoop dat je ook hier iets aan hebt ,maar maak je niet druk ,omdat bij mij alles veel sneller is gegaan . Ik heb geen infarct gehad en dat zal ook wel veel verschil uit maken en ik zal ook wel jonger zijn ,denk ik.
  Hij moet alleen maar leuke dingen gaan doen en zich nergens druk over maken ,en jullie moeten dat ook proberen.
  Oja ,bij de theorie lessen die hier bij de revalidatie hoorden mocht ook de partner of iemand anders mee naar toe ,dus dat moet je zeker doen als je die kans krijgt.
  Groetjes Ad

  In reactie op: Ik ben gereanimeerd en zoek lotgenoten #90700
  animal
  Deelnemer

  Hallo Jan
  Ik heb dit niet meegemaakt ,maar heb wel geheel onverwacht na dieverse onderzoeken een bypass operatie ondergaan (3 omleidingen) en als dit niet op tijd was ontdekt was ik er misschien ook wel niet meer geweest.
  Ook ik zie dit als een Tweedekans die ik heb gekregen en daar ben ik nog dagelijks dankbaar voor. Je kijk op het leven verandert hierdoor enorm ,je beseft nu dat het zo maar ineens afgelopen kan zijn . Ik geniet van iedere dag en probeer me nergens meer druk om te maken ,want stress is altijd erg slecht . Trouw je medicijnen blijven nemen ,gezond eten en voldoende bewegen.
  Groetjes Ad

  In reactie op: zwak hart #90699
  animal
  Deelnemer

  Hallo.
  Je vader zal binnekort wel revalidatie krijgen .
  Daar hoort ook een intake gesprek en fietstest bij en daar mag je ook iemand bij meenemen.
  Er zijn waarschijnlijk ook 4 theorie lessen bij de revalidatie inbegrepen en ook daar mag de partner of iemand anders bij aanwezig zijn.
  Ik denk dat je daar al veel wijzer zult worden en anders een gesprek met de cardioloog vragen.
  Ik denk dat het infarct het hart heeft beschadigd en het daarom niet meer 100% is. Maar dat hoeft niet erg te zijn . Gewoon lekker rustig aan doen ,op tijd je medicijnen nemen ,voldoende bewegen en op je voeding letten en stress proberen te voorkomen.
  Maar al deze dingen komen als het goed is tijdens de revalidatie aan bod . Dus wel al de revalidatie gaan volgen die aangeboden wordt!
  Groetjes Ad en veel sterkte voor je vader.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 88)