default-header

Verstopte bypass – wat nu?

Home Forums Hartoperatie Verstopte bypass – wat nu?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #79674 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Allereerst een kleine introductie aangezien ik hier nieuw ben:

  Tessa, 30 jaar, heb een zoon van 7 jaar en een dochter van 4 maanden. Ben gelukkig getrouwd met Frenk (41jaar) die ook actief (meeleest) is op dit forum.

  Hij heeft zich hier aangemeld na zijn bypassoperatie september vorig jaar. 2 kransslagaders zaten voor 100% dicht, 1 voor 90%. Er zijn tijdens een spoedoperatie 5 bypasses geplaatst.

  Sinds enige tijd (december vorig jaar) heeft hij weer klachten: pijn op de borst, vermoeid en benauwd. Na enkele aanpassingen aan zijn medicatie bleven de klachten aanhouden en dus is er vandaag opnieuw gecatheteriseerd.
  De eerste vier bypasses waren voor 100% open, deze zijn gemaakt uit aders gehaald uit de borst. De laatste bypass, gemaakt van een ader uit zijn been zit voor 100% dicht.

  Zo snel al, echt met stomheid geslagen!

  Na enig aandringen zijn we vanmiddag gebeld na het overleg en de cardiologen zien 4 opties

  *Er is een cardioloog zo gek om te proberen de verstopping te ‘dotteren’, we hebben net gehoord dat er 1 is die het wil proberen
  *Er word een nieuwe bypass geplaatst, hiervoor moet weer een beenader gebruikt worden welke niet goed van kwaliteit zijn zoals we nu weten; binnen een jaar kan die weer verstopt zijn
  *Er word niets gedaan
  *Er word een operatie uitgevoerd waarbij ze de ader schoonmaken, we weten niet precies wat dit inhoud.

  Ze doen nu nog even niets, ze gaan overleggen met het Erasmus MC en volgende week dinsdag horen we meer.

  We zijn natuurlijk razend benieuwd naar hoe ze een bypass die volledig verstopt is kunnen dotteren, en hoe ze een operatie uit kunnen voeren waarbij ze de ader kunnen schoonmaken. IK kan hier namelijk niets over vinden via google.

  Heeft iemand hier ervaring mee?

  #87677 Reageer
  josepha
  Gast

  Hallo.
  Ik ben eind 2002 geopereerd: acuut na een hartinfarct. Bij de catheterisatie bleken alle grote slagaders verstopt te zijn, was toen 55 jaar en vrouw. Ik kreeg 6 bypasses, waarvan er 2 al binnen een week verstopt bleken te zijn. Die 2 konden volgens de hartchirurg niet gedotterd worden. De rest zou harder moeten werken om het hart gaande te houden. Dat is gelukt; ik heb zelf wel het gevoel dat ik nu wat kortademiger word. Ik krijg een echo en een inspanningstest over 6 weken. Afwachten dus.
  Ik vind dat het ziekenhuis eigenlijk jullie een advies moet geven, wat in jullie geval de beste weg is. Dat is voor een leek ( patient) niet in te schatten. Het advies zou ik dan opvolgen.
  Probeer het gevoel van “het zwaard van Damocles” dat boven je hoofd hangt een plaats te geven, maar het blijft moeilijk. Veel sterkte met de beslissing! José

  #88936 Reageer
  Roel1950
  Deelnemer

  Hallo,

  ik las je bricht en vroeg mij hoe het is afgelopen. Zelf heb ik 4 mnd geleden een bypass gekregen en na goede resultaten loopt mijn conditie nu terug en zit ik weer volop in de onderzoeksfase.
  Met groet.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Reactie #87677 in Verstopte bypass – wat nu?
Mijn informatie: