default-header

wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen

Home Forums Hartfalen wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen

#93147
hippo
Gast

Nee Hermann 1001, ik ben geen cardioloog en zelfs niet medisch onderlegd. Ik strooi overigens niet lukraak met namen, ik geef alleen weer wat ik gelezen heb en dat het daarbij gaat om zaken die goed onderbouwd zijn, in tegenstelling tot wat door vele anderen wordt beweerd. Daar komt bij dat je ook als leek op medisch gebied toch zelf kan nadenken over één en ander. Enige tijd geleden maakte huisarts Hans van der Linden ons attent op een artikel in het maartnummer 2014 van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Het betrof een vergelijkend onderzoek van lipitor en simvastatine. Ondanks de lagere cholesterolniveau’s bij de lipitorslikkers bleek er geen enkel verschil in sterftecijfers, hetgeen de vraag opriep bij de onderzoekers of het nog wel zinvol was te blijven streven naar lagere cholesterolgehaltes. Een dergelijk onderzoek met dezelfde uitkomst wordt ook genoemd door Kendrick en dat was dus van vóór 2007.
Ik zal verder niet citeren uit zijn boek, lees het zelf maar dan weet je meteen waarom ik op eigen gezag gestopt ben met statines te slikken, crestor, inmiddels 3,5 jaar geleden. Jaarlijkse controle, de laatste een maand geleden, wees uit dat mijn halsslagaders nog steeds brandschoon zijn, terwijl mijn cholesterolwaarden volgens breed gedragen inzichten te hoog zijn. Flauwekul dus. Ik zit heel dicht tegen het mondiale gemiddelde. Gelet op de buitengewoon belangrijke rol die cholesterol speelt voor ons lichamelijk welbevinden acht ik het behoorlijk onverantwoord daar lukraak, klakkeloos en blindelings in te gaan rommelen. Cholesteroltekort veroorzaakt spierafbraak en geheugenverlies, niet bij alle statineslikkers maar wel bij een flink aantal. Dat mag je dus geen bijwerkingen noemen, maar gewoon hoofdwerking. Leverschade, nierschade, grotere kans op diabetes type 2 en plotselinge hartstilstand de dood tot gevolg hebbend zijn ook werkingen van statines. Enfin, lees Kendrick er maar op na, die biedt een schat aan informatie.
Vergeet ook niet kennis te nemen van het werk van John Ioannidis, hoogleraar aan Stanford University die onderzoek heeft gedaan naar de kwaliteit van medisch wetenschappelijk onderzoek. Zijn conclusie: 85 % deugt niet, d.w.z. voldoet niet aan wetenschappelijke criteria.
Wat jouw opmerkingen over Bömer betreft, daar voel ik me niet door aangesproken. Ik ken de man niet, noch zijn werk en inzichten en heb over hem dus niets gezegd.
Hetzelfde geldt voor Dr. Houtsmuller.