default-header

wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen

Home Forums Hartfalen wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen

#93143
hippo
Gast

Ja, Peer, zou best wel eens een goed idee kunnen zijn. Ik heb het boek van Lundell niet gelezen, maar wel enkele andere over dezelfde materie en die zijn goed onderbouwd en niet geschreven door mensen op wie van alles aan te merken is.
‘De cholesterolhype’ van de Schotse arts Malcolm Kendrick, ‘De cholesterolleugen’ van de Duitse hart-en vaatchirurg prof. Walter Hartenbach en ‘Fat and cholesterol are good for you’ van de Deense arts/onderzoeker Uffe Ravnskov.
Het is trouwens ook logisch dat cholesterol niet de oorzaak is of zelfs kan zijn van hart- en vaatziekten, want als cholesterolmoleculen wel de boosdoeners zouden zijn, dan zijn ze dat ook bij een lager cholesterolniveau en dan zou uiteindelijk iedereen last krijgen van hart- en vaatziekten.
Lees ook eens wat Remco Kuipers, gepromoveerd op een onderzoek naar voeding in evolutionair perspectief, schrijft in het juninummer van Frontier.