default-header

wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen

Home Forums Hartfalen wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen

#93192
hippo
Gast

Cls,

Het grootste deel van cholesterol wordt door het lichaam zelf geproduceerd, de rest komt via de voeding binnen. Dat laatste deel kan je verlagen door een uitgekiend dieet, maar vraag mij niet hoe dat er uitziet.
Op internet is wel het een en ander te vinden. Ik weet niet welke statine(s) je nu slikt, wellicht zijn er wel enkele soorten die minder ongemak opleveren. Het geeft wel te denken dat je, ondanks het statinegebruik, toch vrij hoge cholesterolwaarden hebt., dat wijst op familiale cholesteromie. En leg je cardioloog eens de vraag voor of cholesterolmoleculen bij lagere concentraties ineens hun vermeende boosaardige eigenschappen verliezen. En vraag dan meteen ook hoe het zit met Q10. Schijnt een tamelijk essentiëel stofje te zijn, waarvan de aanmaak door statinegebruik ernstig wordt belemmerd.
Wat aderverkalking (calciumafzetting) betreft gebruik ik zelf vitamine K2, waarvan gezegd wordt dat het helpt om de kalkafzetting op te ruimen. Omdat dit spul de werking van bloedverdunners tegengaat moet je de dosis beperkt houden.
Ik weet niet hoe oud je bent en op welke punten je doodziek wordt van de statines. Je kan je afvragen wat belangrijker is, zo lang mogelijk leven, of ietsje korter maar een stukje prettiger. Het vooruitzicht tot het eind doodziek voort te sukkelen, of wat korter maar zonder al te veel ongemak, zou voor mij de keus bepalen.