default-header

wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen

Home Forums Hartfalen wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen

#93169
Eenbeetjevanditendat
Gast

Ik kan hier heel kort over zijn. Als je bepaalde medicatie voorgeschreven krijgt is dat vaak niet voor niets. Als je zelf het gevoel hebt dat je ze niet nodig hebt, kun je ze of zelf schrappen (en met risico kijken wat er gaat gebeuren!) en bij twijfels in overleg met je cardioloog. Bijna alle medicijnen hebben bijwerkingen. Zo slik ik Metoprolol (selokeen, wil alleen de originele!) en Flecaïnide en van de selokeen slaap ik wel weer slecht. Maar toch gaat deze bijwerking langzaam weg. Dus soms ook een diazepammetje. En nog wat vitamines. En ik slik ook acenocoumarol, mocht ik op zich mee stoppen maar ik voel me er veilig mee, kan toch een beroerte of een ander infarct voorkomen. Heb ik wel weer heel snel blauwe plekken. Maar ik weet zeker de de voordelen opwegen tegen de nadelen. Ik denk gewoon dat ik morsdood was als ik dit niet vanaf 2011 had geslikt (en het is meerdere keren aangepast). Denk maar niet dat een goede cardioloog zonder reden iets gaat voorschrijven dat onnodig bijwerkingen geeft die erger zijn dan de risico’s. Zo heb ik zelf een tijdje amiodarone moeten slikken ter overbrugging naar een ablatie. En het werkte, de bijwerkingen waren niet mals maar het was wel even een goede tussenoplossing.

Het ging oorspronkelijk over statines. Deze werken weldegelijk. Als je die voorgeschreven krijgt, zou ik die maar gewoon nemen. Dat heb ik zoals eerder gezegd in de praktijk gezien.