default-header

Vrouwen smeren dagelijks 515 chemicaliën op hun huid

Home Forums Uitlaatdampen Giftige chemicalien …. in cosmetica. Vrouwen smeren dagelijks 515 chemicaliën op hun huid

#86020
Lisa
Gast

Vrouwen smeren dagelijks 515 chemicaliën op hun huid

artikel op vandaag.be

[quote]Vrouwen smeren dagelijks 515 synthetische chemicaliën op hun gezicht. In veel van hen zit ook nog eens de stof parabeen, die kanker en onvruchtbaarheid veroorzaakt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Kyoto Prefectural University.

Een heerlijk geurend parfum of een nieuwe lipstick maakt heel wat vrouwen gelukkig. Spijtig genoeg vergiftigen ze zich er ook mee. Uit onderzoek blijkt namelijk dat in een parfum al snel 250 verschillende synthetische chemicaliën zitten.
Maar ook in shampoo, haargel, scheerzeep en bodylotion zitten heel wat parabenen, een uiterst gevaarlijke stof die kanker en onvruchtbaarheid kan veroorzaken.
[/quote]

verder lezen kan hier:
http://www.vandaag.be/lifestyle/20452_vrouwen-smeren-dagelijks-515-chemicalien-op-hun-huid.html

Wat velen niet weten, is dat de talloze synthetische chemicaliën in cosmetica en parfums ed zelden zijn getest op veiligheid, en al helemaal niet in combinatie met elkaar.
De fabrikanten zijn vrij in het samenstellen, er is geen toezicht op de produktveiligheid.
Sommige schadelijke chemicaliën worden zelfs niet vermeld, maar geheim gehouden (zoals laatst gebleken is in een lab-onderzoek van veel “beroemdheden”-parfums).

Niet alle synthetische chemicaliën zijn schadelijk, maar veel zijn het wel…… en er zijn alternatieven, want er komen de laatste jaren steeds meer veilige (zogeheten “natuurlijke”) produkten op de markt, en ook steeds meer produkten met de vermelding “vrij van parfum”. :cheer:

Sommige van die produkten worden gelabeld als natuurlijk, organic, etc, maar zijn dat helaas niet altijd. Men wordt zo misleidt…. welnu, een gewaarschuwd mens telt voor twee bij het zoeken naar gezondere cosmetica-alternatieven en geurtjes.

Veel Gezondheid en frisse lucht toegewenst,
Lisa 🙂