default-header

Veel te lage INR

Home Forums De jongere hartpatiënt Veel te lage INR Veel te lage INR

#92953
Eenbeetjevanditendat
Gast

Ik zou als het je lukt een zelftester (coagucheck) aanvragen. Dan kun je (veilig) zelf zien wat het effect is als je 1 of meer tabletten extra neemt. Ik snap jouw trombosedienst niet. Ze moeten toch de dosis verhogen? Een iets te hoge INR is zo te lezen minder riskant voor jou dan een te lage.

Mijn trombosedienst laat me niet constant veels te laag zitten, of te hoog -tenminste als ik naar hun advies zou opvolgen-. Maar als ik zou opvolgen wat door hen wordt voorgeschreven zou mijn INR heel onstabiel zijn. Ze weten namelijk niet wat ik eet of drink. Als je bijvoorbeeld heel veel groenvoer en met name kool of broccoli (vitamine K) eet dan moet je meer tabletten nemen en als je een avond flink doorzakt (als je dat überhaupt doet) moet je echt minder tabletjes nemen anders heb je zo een INR van meer dan 8. Enkele wijntjes/biertjes per week maakt overigens bij mij niet zo veel uit.

Ik slik meestal tussen de 4 en 10 tabletjes acenocoumarol en dat baseer ik puur op uitslagen van de zelftester en ik negeer de trombosedienst. Zij weten immers niet wat je eet of drinkt. Als ik het niet vertrouw doe ik een extra meting. In jouw geval zou je denken dat een zelftester heel handig kan zijn.

Succes met alles want stolsels in je hart zijn onacceptabel! Ik zou er erg ongerust van worden.

Groet,

Ebvded