default-header

Veel te lage INR

Home Forums De jongere hartpatiënt Veel te lage INR Veel te lage INR

#93338
Jeter
Gast

[quote=”Eenbeetjevanditendat” post=18554]
Waarom wordt er dan eigenlijk op grote schaal acenocoumarol gebruikt? Eigenlijk hoor ik iedereen hier en bij de trombosedienst zeggen dat fencoproumon stabieler is.
[/quote]

Omdat Acenocoumarol ook heel veel voordelen heeft. Het is meer de kunst om het juiste middel aan de juiste patiënt te koppelen. Dat ze vaak de behandeling starten met Acenocoumarol lijkt me omdat hiermee de mensen doorgaans sneller in te stellen zijn. Als blijkt dat patiënten over een bepaalde periode een stabiele INR hebben kun je ze gerust op Fenprocoumon zetten. En het omgekeerde geldt dan voor Acenocoumarol.

In mijn geval heb ik gewoon om Fenprocoumon gevraagd -ook toen mijn waardes niet stabiel waren- omdat ik een beetje moe werd van het aantal tabletten Acenocoumarol dat ik in moest nemen. Gemiddeld zo’n 7 per dag. Ik kwam vaker bij de apotheek dan bij mn vriendin over de vloer ;). Dat was mijn overweging om over te stappen. In het begin veel gekloot gehad om het met fenprocoumon stabiel te krijgen en nu al jaren een tevreden klant!