default-header

Veel te lage INR

Home Forums De jongere hartpatiënt Veel te lage INR Veel te lage INR

#93053
Jeter
Gast

[quote=”CharlottevV” post=18179]Hallo allemaal,

ik ben nieuw hier en heb me geregistreerd omdat mijn zoon (bijna 13) in september een mechanische kunstklep in de aorta heeft gekregen. Zijn INR krijgen we niet onder controle en is steeds te laag. Daarom sinds deze week gestart met heparine spuitjes, op advies van de cardioloog. Van de trombosedienst hoeven we niet teveel te verwachten, lijkt wel of ze die lage waardes in stand willen houden ofzo.. We hebben de coagucheck en prikken vaak, maar de hoeveelheid acenocoumarol passen ze haast niet aan. We zijn nieuwe met antistolling dus zelf durf ik ook nog niet echt wat aan te passen.
Heeft iemand ervaring met de heparine spuitjes (Fragmin) en hoe je ervan af komt? Het is nogal een belasting voor mijn zoon!
groeten,
Charlotte[/quote]

Op de eerste plaats sterkte met de recente operatie en het herstel! Ik heb hetzelfde mogen meemaken (mechanische kunstklep) en ook het gestoei met de INR. Mijn ervaring is ook dat Fenprocoumon veel beter en stabieler werkt als acenocoumarol Op deze website staat het wel goed en bondig omschreven; http://www.trombosedienst-leiden.nl/voor-en-nadelen/
Ik weet niet of het medicatiebeleid (keuze) bij kinderen anders is.

De vraag die bij mij op kwam was eigenlijk: wat is het nut van een coagucheck hebben als je de dosering na een controle niet aanpast? Juist met acenocoumarol zou je bij een afwijkende dosering de dosis snel kunnen aanpassen.
Die fragmin erbij lijkt vreemd en maakt en doseren lastiger (hetzelfde gedoe staat je weer te wachten als je met de Fragmin stopt). Ik kan me voorstellen dat de Fragmin is voorgeschreven omdat het herstel nog in de eerste fase zit en je zoon nog behoorlijk wat moet rusten (hetzelfde principe als mensen met bijv. een gebroken been).

Al met al zou ik de cardioloog ff bellen met de vraag wat nu het beleid is en of de Fragmin niet dubbelop is. Vraag een cursus bij de trombosedienst. Daar leer je de belangrijkste zaken mbt schema’s, voeding en wat te doen bij afwijkingen.