default-header

Veel te lage INR

Home Forums De jongere hartpatiënt Veel te lage INR Veel te lage INR

#93038
Eenbeetjevanditendat
Gast

Ja, nou prima ieder zijn eigen ding. Maar ik vertik het om op het aantal tabletjes naar het advies van de dosering van de trombosedienst op te volgen. Want dan zou het helemaal fout gaan. Ik blijf gewoon doen wat ik doe en dat kan ik gewoon doen omdat ik niet heel vaak ritmestoornissen heb en ook zeker geen stolsels in mijn hart. Maar voor anderen kan dat heel anders liggen. Heb wel een constante INR van rond de 3. Maar nogmaals dit kan alleen met een zelftester en enig inzicht wat nu wel en niet de INR zal beïnvloeden. Nogmaals NOAC’s zijn bij mij geïndiceerd maar ik ga mijn nieren er niet aan opofferen en ook niet mijn leefstijl. Zo gaat het goed.

En nogmaals dit is geen richtlijn. Ik adviseer iedereen gewoon naar de trombosedienst te luisteren. Maar wel als het kan een zelftester te vragen en zelfmanagement, zolang dat kan.


@Kaat
… Wat lastig dat ze het in België zo duur maken om zelfmanagement te doen. Snap ik niet helemaal. Maar ik heb hier in NL ook wel eens gehoord dat zelfmeten duurder is. Maar ze vergoeden het toch. Zou het eerste zijn dat in Nederland beter is geregeld. Als je toch ziek thuis zit is natuurlijk af en toe INR prikken ook geen ramp. Voor mij wel, want ik heb gewoon geen tijd voor de prikpost en wil geen 100x een prikplek in mijn arm.

Groet, EVDED