default-header

Veel te lage INR

Home Forums De jongere hartpatiënt Veel te lage INR Veel te lage INR

#93026
Eenbeetjevanditendat
Gast

Hoi Kaatje,

Volgens mij doet acenocoumarol zeker wel wat, ook bij jou. Alleen was je niet goed ingesteld door de trombosedienst. Fijn dat het nu met fencoproumon wel lukt. Maar 4.1 is al een beetje aan de hoge kant.

Zoals ik eerder aangaf hou ik daar wel een beetje rekening mee. Dus als ik dingen ga doen die de INR juist flink verhogen of verlagen. Maar ik wil niet op dit forum gaan adviseren om zelf te experimenteren met de dosering. Alleen als je de antistolling niet perse nodig hebt en uit ervaring weet wat bepaald voedsel of alcoholische drank met je INR doet. Tevens moet je een zelfmeter hebben want anders valt dit niet te controleren. Overigens zijn er nog meer factoren dan alcohol en vitamine K die de INR beïnvloeden. Een simpel griepje kan ook flinke schommelingen geven. En te hoog zitten qua INR is ook riskant! Dan is het risico op inwendige bloedingen verhoogd.

Als je het vervelend vind om de prikpost te bezoeken en geprikt te worden zou ik sowieso bespreken om je voor zelfmeten aan te melden via de trombosedienst. Tenzij je het vooruitzicht hebt dat je mag stoppen met de antistolling.

Succes!