default-header

Re:Wie heeft advies.

Home Forums Algemeen Wie heeft advies. Re:Wie heeft advies.

#83097
Lisa
Deelnemer

treffers84 schrijft:
[quote]Dag allemaal, …
(Metoprololsucc ret t 50mg), volgens de laborant die het recept gaf moet het hart er rustiger van worden waardoor het minder zuurstof nodig heeft. Kent iemand dit?

Stel dat ik nu terug kom en de cardioloog geeft aan niets te hebben kunnen constateren (door de slechte ervaringen heb ik die angst) wat moet/kan ik dan?
Misschien nog goed te vermelden is dat mijn vader voor het eerst net 40 ook met dit soort problemen is begonnen en voor zijn 50 ste zijn eerste hartinfarct heeft gehad.

Ik hoop dat iemand mijn tips kan geven i.v.m. met mijn bezoek aan de cardioloog.

alvast bedankt[/quote]

Hallo “treffers84”,

Metoprolol is een beta blokker: dat wordt gegeven om de bloeddruk te verlagen en/of tegen hartritmestoornissen (snelle pols, overslagen bv).

Ik begrijp dat je nu met de angst zit, dat er weer niet de juiste diagnose wordt gesteld bij jou, maar hopelijk stelt de cardioloog wel de juiste diagnose… ik weet niet of er ook gekeken is naar je bloedstolling? Bij een trombose been (en vroege infarcten in de familie) zou ik toch vragen om een nader onderzoek naar eventuele genetisch bepaalde afwijkingen in de stollingsfactoren, en om te zien of je misschien een andere vorm van hypercoagulatie (= te dik bloed, dat snel stollen kan) hebt, zoals bijvoorbeeld een te hoog homocysteine etc..

Succes en hou je taai 🙂
Lisa.