default-header

Re:Wel of niet beademen?

Home Forums Reanimatie Wel of niet beademen? Re:Wel of niet beademen?

#81738
Marly
Gast

Ja ik heb het inderdaad ook geleerd op de manier van 30 massages en 2 keer beademen. Er is toch steeds vaker gebleken dat de massage belangrijker is dan de beademing, dus wie weet is het op den duur wel zo, dat we alleen nog maar hoeven te masseren en niet meer te beademen. Dan is het probleem natuurlijk sowieso al opgelost.

Maar ik denk dat het ook erg moeilijk is om van tevoren te zeggen hoe je zou reageren in zo’n situatie. Want het hele ‘stappenplan’ wat je leert bij een reanimatiecursus, ga je ook echt niet herhalen in zo’n situatie denk ik. Dan ben je in paniek, en dan kun je blij zijn als je uberhaupt iets hebt geprobeerd. Al is dit natuurlijk voor iedereen anders, want sommige mensen kunnen heel nuchter blijven, zelfs in situaties waarin andere mensen in paniek zouden raken.

Maar toch denk ik, dat ik altijd mijn best zou proberen te doen als iemand gereanimeerd zou moeten worden. Of dat hij/zij er dan helemaal fris uit ziet, of niet. En het is natuurlijk waar ja, dat het erg aan te raden is om altijd een beademingsmasker bij je te dragen. Het is een sleutelhanger, dus erg handig om altijd bij je te hebben. Mocht iemand interesse hebben, dan zijn deze bij ons te bestellen!;)

Groetjes Marly