default-header

Re:Wel of niet beademen?

Home Forums Reanimatie Wel of niet beademen? Re:Wel of niet beademen?

#82024
Sjarel
Deelnemer

Ambulancebroeder ontslagen om garnaalgrap

LONDEN – Een Britse ambulancemedewerker is ontslagen nadat hij tijdens een reddingsactie probeerde een garnaal te koken op het hoofd van een patient, meldde de Telegraaf (en dus moeten we dit met enig voorbehoud voor waar aannemen).

Tijdens een hoorzitting van de zaak bleek dat de man de garnaal op de kin van een hartpatiënt legde en bij wijze van grap zei: ‘laten we kijken of we dit kunnen koken’.

De ambulancemedewerker pakte de garnaal uit de keuken van het slachtoffer, vlak voordat de patiënt gereanimeerd zou worden.

Nadat de man een aantal stroomstoten had gekregen met de defibrillator, concludeerde de man droogjes ‘dat 360 joules niet genoeg is om een garnaal te koken.’

De patiënt stierf later in het ziekenhuis.

Selderie

De zaak kwam aan het licht tijdens een onderzoek naar een andere ambulancemedewerker, die tijdens de reddingsoperatie in de keuken de ingrediënten op het keukenblad doorzocht en op zijn gemak wat selderie begon te eten…

De vrouw van de patiënt is woedend. “Ik kon gewoon niet geloven dat mensen zich zo kunnen gedragen”, zo liet zij weten in een verklaring.

De twee ambulancemedewerkers zijn ontslagen.

Beroepsdeformatie? Op zich kan ik me voorstellen dat mensen in hun vak op een gegeven moment immuun worden voor bepaalde emotionele of ethische kwesties. Maar als het waar is wat de Telegraaf schrijft (en daarmee moeten we altijd uitkijken, want deze grootste krant van Nederland is de enige gazet die nooit rectificeert, mocht het onwaar zijn), kortom als het waar is, dan loopt het de spuigaten uit. Zijn er mensen die soortgelijke ervaringen met ambulancebroeders hebben?