default-header

Re:Verre reizen

Home Forums Reizen Verre reizen Re:Verre reizen

#82783
Job Pieter Tent
Gast

Hoi Nicc

Ja nu kan je toch met een geruster hart ouder worden 😉
Moeilijk omheen te gaan dat niet alles perfect is in Africa, maar je kan het toch niet allemaal in een keer veranderen. Dat vereist altijd nog gezamenlijke inspanning.
Er alleen op uit gaan is natuurlijk ook niet altijd even wijs, dus geen verkeerde om dan met een organisatie op pad te gaan.

Ik ben zelf een paar keer in Brazilië geweest, op Curacoa, paar keer de Canarische eilanden, natuurlijk ook op het Europese vaste land. Echt rondreizen heb ik nog niet kunnen doen. Teveel beperkingen gehad altijd. Het lijkt mij ook fantastisch om de jungle in te gaan 🙂 Ik zie het mijn vriendin trouwens ook niet helemaal doen, dus dan houdt het op.

En dan wintersport, ik zie dat het er nu een beetje over gaat 😛 Ik ben gister voor het eerst in mijn leven gaan skiën, echt geweldig! Ook in Snowworld 😛 Eerst drie keer van de oefen baan afgegaan.
Dat ging wel lekker dus zijn we de normale baan op gegaan. Echt geweldig om naar beneden te suizen. 😀 hihi
Maar af en toe is een hobbeltje net wat te hoog, dan blijven je ski’s hangen… Dan vlieg je een meter boven de grond, vlieg je met je gezicht recht op het sneeuw af en land je vol op je ribben… :blink:

(Daar word ik trouwens continue aan herinnerd 🙄 )

Een paar blauwe ribben verder op de gevorderden baan op. Hier is pas echt snelheid te halen. Wind blaast zo hard door je gezicht dat je ogen beginnen te tranen, die zijn een seconde later omgevormd tot mini-ijspegels 😛

Pas als je echt hard gaat, komt het besef dat je toch echt pas net op de ski’s staat… Je kan niet meer remmen… daar scheur je dan de professionals voorbij…. je ziet ze denken… die kan niet meer remmen…. :dry:

Een enorme plof, ski’s en stokken vliegen in het rondte, een grote sneeuwwolk en 50m later lig je plat op je rug.

Stom genoeg geen bretels omgedaan, waardoor de broek als een ijsschep werkte en vervolgens een paar kilo ijs in je ondergoed… DAT is koud!!!
Niet uit de broek te krijgen, dus met die hele ijspakking in de bilspleet naar beneden… Jas uit, broek omlaag en wegscheppen dat ijs…. Die mensen in het restaurant zullen wel gedacht hebben: Dat zijn bleke billen. Maar ja…. Broek weer aan en dan blijk je toch nog wat vergeten te zijn. Langzaam glijden nog een paar flinke klodders half gesmolten ijs in je broekspijpen naar beneden…. brrrr

Maar gewoon weer dapper omhoog en opnieuw proberen. iets rustiger en het gaat redelijk goed, totdat je weer achterstevoren de baan afgaat en gewoon face tot face kunt praten met diegene die naast je skiet….

Weer boven zit iemand wat te dicht op je en moet je wat vaart maken.. weer niet kunnen remmen, maar deze keer komt de wijsheid eens, probeer scherp omhoog te sturen. Dat gaat op zich wel.. de vaart blijft er in, maar het is nog wel te houden, zig-zaggend over de baan, komt die skihut toch erg dichtbij. Je probeert weg te sturen… Nee daar komt de onervarenheid weer… vergeet het maar, dan de andere kant op sturen …. dat lukt, maar nu komen de palen en de snowboardbaan wel heel dichtbij, maar dat maakt toch niet uit, want een steile sneeuwrand helpt je even remmen. Je mag weer vliegen en land je face-first in het heerlijk zachte sneeuw van de snowboardbaan.

Weer een wijze les geleerd.:huh: Nu maar wat rustiger van de baan af. Een redelijk tempo, maar echt iedereen komt je voorbij… Kinderen die nog maar amper kunnen fietsen scheuren je dan voorbij… Toch maar een klein beetje meer tempo. Midden op de baan en rechtvooruit, even wat snelheid maken. Dan sturen om te gaan slalommen, sturen? Nee hoor… Dat harde werkelijkheid van op een ijsvlak bevinden…. je glijdt dwars even hard door….(Ze hadden je nog gewaarschuwd) Tot je weer sneeuw raakt… drie keer over de kop en weer op je rug doorglijden. MAAR deze keer wijselijk de armen onder de rug gehouden, waardoor het ijs deze keer niet tot aan de voorkant kon kruipen.

Maar ik heb me ongelofelijk geamuseerd 😀 ook heerlijk om anderen onderuit te zien gaan 😛 hahah. Ik zou het zo weer gaan doen

Nou ik hou het hier maar bij met mijn ski-verhaal 😉