default-header

Re:Ventriculaire extrasystolen

Home Forums Ritmestoornissen Ventriculaire extrasystolen Re:Ventriculaire extrasystolen

#89570
Remco
Deelnemer

Hallo VES-lotgenoten,

Misschien kan ik jullie helpen met wat ik doe om minder last van VES te hebben.

Ook ik heb jaren last van ventriculaire extrasystole met in het begin ongeveer 3900 foute hatslagen per dag. Van mijn cardioloog heb ik in het begin betablokkers gekregen. Daar werd het zeker rustiger door maar erg blij was ik niet met het slikken van dit soort medicijnen.

Op een gegeven moment ben ik vanwege rugklachten naar een chiropractor gegaan. Na verschillende behandelingen ben ik rechterop gaan lopen en van mijn rugklachten afgekomen. Maar de momenten dat ik last van VES had, werden ook steeds minder. Langzaam ben ik gaan minderen met de betablokkers tot ik daar helemaal maar mee ben gestopt en geen last meer had van VES.

Toch komt het ongeveer 3 keer per jaar weer terug. En steeds als ik weer een paar keer bij mijn chiropractor ben geweest ben ik er weer voor een paar maanden van verlost.

Ik ben geen medicus maar heb natuurlijk wel mijn eigen verklaring. VES wordt veroorzaakt door andere pulsen dan de sinusknoop. Dat kan vanuit het hart zelf maar mijn idee is dat dat ook kan komen van zenuwen buiten het hart: de gevoelszenuwen uit mijn rug naar het hart. Die lijken mij geïrriteerd door mijn wat kromme rug/nek en geven verkeerde pulzen af aan het hart.

Ik heb er in ieder geval baat bij en hoop dat ik iemand met mijn verhaal heb kunnen helpen.

Groeten,
Remco