default-header

Re:Vandaag gestopt…..

Home Forums Roken Vandaag gestopt….. Re:Vandaag gestopt…..

#82437
Anoniem
Inactief

Melanie schrijft:
[quote]Zijn er mensen die dit herkennen en wat denken die erover? Wat moet je doen om niet opnieuw te beginnen? Wat zijn de redenen om wel of niet weer in de valkuil van de sigaret te lopen?

En is het niet een beetje zo eens een roker altijd een roker

Wat bij mij natuurlijk een wezenlijk verschil is met mijn stoppoging en veel andere mensen hier waarvan ik weet dat ze zijn gestopt, is dat de meesten stoppen wanneer hun gezondheid dat accuut van ze eist. Maar ik heb dat niet ik ben echt gestopt omdat ik dat wou.[/quote]
Wat ik dus erg knap vind.

Ik heb voorheen ook ontelbare stoppogingen ondernomen, niet gelukt. Ik heb ook gerookt toen ik zwanger was. :blush: Zelfs nog op de verloskamer na de bevalling van de oudste. Die was ook wel heftig, hoor, met de tang, totaalruptuur, ellende….

Alle stoppogingen strandden dus uiteindelijk. Wat ik ook probeerde.
Echt gestopt ben ik dus inderdaad pas toen ik die hartkwaal bleek te hebben en de cardioloog dit met klem ‘eiste’.

Wat je moet doen om echt niet meer te beginnen?
Tja, in elk geval niet vanwege problemen, ziekte van een familielid of andere nare voorvallen naar een sigaret grijpen. Daar knapt een zieke niet van op en het lost ook geen problemen op.
Blijf jezelf voorhouden hoe fijn het is om niet meer te hoeven roken. Niet meer te hoeven hoesten ’s morgens. En hoeveel fitter je jezelf voelt zonder die rookverslaving.

Mijn moeder is eens 3 jaar gestopt. Zij begon weer toen mijn vader darmkanker kreeg. En ze rookt nu nog steeds. Mijn vader ook. Hij is astmapatient en heeft inmiddels ook longemfyseem. Mijn moeder is ook hartpatient en heeft al eens een herseninfarct gehad. En gewoon gezellig samen doorroken.
Wij, de kinderen, hebben al gezegd dat, mocht ons moeder ooit vanwege een herseninfarct in een rolstoel belanden, wij geen sigaret tussen haar lippen gaan houden.
Maar ja, dat kun je wel zeggen, maar het dringt toch niet door hoe belangrijk het is om te stoppen.

Dus, gewoon volhouden. Een niet-roker wordt je niet, je zult altijd ex-roker zijn. En daar wordt je op aangekeken door je omgeving. Als je ooit iemand aanraadt om te stoppen, krijg je meteen te horen: Hoor wie het zegt! Jij hebt toch zelf ook gerookt!
Sommige mensen die gestopt zijn, blijven het lekker vinden ruiken. Ook dat is een valkuil. ’t Is makkelijker als je het vindt stinken. Maar ja, ook daar mag je als ex-roker niet over klagen. :unsure:

De enige reden dat ik nog ooit zou gaan roken is wanneer ik een vreselijke ziekte zou krijgen en weet dat ik doodga. Maar dan wil ik ook (medicinale) wiet roken. Dat doet je in elk geval effe de ellende vergeten. Daarbij maakt het dan toch niet meer uit.