default-header

Re:Uitlaatgassen en hartinfarct

Home Forums Uitlaatdampen Uitlaatgassen en hartinfarct Re:Uitlaatgassen en hartinfarct

#81940
Job Pieter Tent
Gast

Beste Gast,

Het is nog niet op veel plaatsen verboden om te roken toch? Ik weet dat Tokyo en Turkmenistan het verboden hebben, maar waar nog meer? U laat het zo gewoon lijken.
Ik vind uw reactie nogal kort door de bocht. Zij geprezen dat dit nog geen communistisch land is. Mag iemand die terminaal is niet meer zijn laatste sigaret roken? Velen vinden ontspanning in het roken, moet je die zonder pardon laten stoppen met roken? Met alle bijwerkingen van dien.
Er zijn mensen in een hele moeilijke situatie, alleen maar ellende, zorgen en verdriet. Wilt u die nog even flink door het slijk trekken. Vergeet ook niet dat veel rokers begonnen in een tijd dat de schadelijkheid van roken niet bekend was. Stoppen is niet makkelijk en heeft veel lichamelijke gevolgen, die ook niet altijd positief zijn.
U komt nu op mij over als een “zogenaamd” daadkrachtig persoon; “Gewoon geen medelijden met de rokers: kort maar krachtig: verbieden in het openbaar” daadkrachtig, egoïstisch of is dit meer een egocentrische reactie?
Moeten we dan ook niet meer verbieden. Zoals computerspellen, dat zou een goede zijn. Zien kinderen en veel volwassen weer eens wat meer zon, vitamine C. Dan krijgen ze meer beweging, en een veel betere gezondheid. Scheelt ook belasting door de fabricage van de consoles en spellen. Scheelt ziektekosten enz. enz.
Ik ben zelf al een tijdje geen roker meer. Ik heb een aardig deel van mijn leven “verrookt”. Stom? Ja natuurlijk. Ik merk de voordelen wel, helaas de nadelen ook.
Ook ik vind dat horeca gelegenheden zich hier aan dienen te houden. Als ze het zo nodig vinden om rokers te steunen, zullen ze hier gewoon een stinkhok voor moeten maken.
De luchten waar de rookwalmen door zijn vervangen wordt je ook niet vrolijk van. Daar heb ik nog een hartverhaal aan gewijd.….
Maar ach, dit forum ging over uitlaatgassen…….