default-header

Re:Tips

Home Forums Recepten en tips Tips Re:Tips

#81842
Job Pieter Tent
Gast

Na even goed zitten speuren op internet en ook het bekijken van de link van de brochure die u had geplaatst. Heb ik het volgende ontdekt.

Ik heb intussen een heel lijstje aan sites die deze stelling weerleggen. Vervelend eigenlijk. Onder andere:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeezout
http://mens-en-gezondheid.kwero.nl/diversen/856-verschillende-soorten-zout.html
http://www.saltworks.us/salt_info/si_gourmet_reference.asp

Na wat verder zoeken werd gezegd dat zeezout inderdaad evenveel Natriumchloride als keukenzout bevat. Maar dat producenten hier allerlei stoffen aan toevoegen, waardoor er dus uiteindelijk een stuk minder NaCl in zit.

Toen ik hetgeen over het dode zeezout opschreef had ik een paar dingen niet goed bekeken. Ik heb alleen qua samenstelling gekeken naar zouten. Ik heb tot nu toe ook geen verkooppunt voor dode zee zout voor consumptie gevonden.

KaCl wel vaker in een Natrium arm dieet gebruikt. Dit is wel verkrijgbaar.
Jozo zouten kennen we wel, hier is ook een groene variant van Jozo bewust en bevat 70% minder Natriumchloride. Het zou ook goed voor de bloeddruk moeten zijn.
Ik zou ook hierbij oppassen met een overmatig gebruikt gezien kalium veel effect kan hebben op de hartslag.

http://www.jozo.nl/jozo/dutch/01_asrt/index3.htm