default-header

Re:tikkende klep

Home Forums Hartkleppen tikkende klep Re:tikkende klep

#87649
Anoniem
Inactief

Geweldig dat deze service bestaat. Zeker wanneer je je nog allesbehalve goed voelt, kan je die stress over de medicatie er niet bij hebben.
ik wist dat er van die medicijnen losjes bestonden maar het kwam niet bij me op om die voor mezelf te gebruiken. Ik had mijn systeempje. Dat ging best maar het kostte wel veel tijd. De pil van 16.00 uur mocht naar 18.00 en toen had ik nog maar vier slikmomenten. Ik heb nu zelfs twee van die doosjes en ik hoef er maar 1 keer in de 2 weken voor te gaan zitten om ze te vullen. Toen ik pas uit het ziekenhuis was, was het een grote chaos. Vaak krijg ik medicijnen mee met een andere naam of andere dosering. Ik ervoer die maanden, ik had twee maanden tijd verschillende opnames en aanpassingen aan de medicatie waardoor we twee-mens-sterk het idee hadden dat ziekzijn twee fulltime banen was. Nu het stationair draait, is er weer veel meer tijd vrijgekomen voor het normaal leven.
Er is zelfs een service waarbij het aanvragen van nieuwe recepten voor je gedaan wordt. Ik kan me herinneren dat ik daar ook veel stress van kreeg. Van het ene soort had ik wel nog een herhalingsrecept liggen, van de andere moest het weer aangevraagd worden en ik heb 10 verschillende medicijnen voor m’n hart en bloedvaten. Maar blij dat ik ben dat ze bestaan en dat ik ze kan gebruiken!
Maar je snijdt een belangrijk punt aan – er zou op gebied begeleiding moeten komen. Het is dat mijn man toen nog een gezonde vijftigplusser was, want anders zouden we beslist fouten hebben gemaakt en ik kan me voorstellen dat oudere, kwetsbaardere me sen dan ik, hier hun laatste restje gezondheid door verliezen.