default-header

Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

Home Forums Roken Staatsinquisitie opent jacht op rokers Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

#82299
SRTFEC
Deelnemer

Nou nou nou. Wat een hoerastemming vanuit enkele personen. Geweldig wat er in Nederland aan de hand is als ik Sjarel en co moet geloven.
Heel erg dat men zo hardnekkig is in deze rokersaangelegenheid en de overheid kennelijk niet in staat is te handhaven. Controleurs worden zelfs bedreigd. Door wie?? Door rokers. Zo agressief zijn ze. En volhardend. Er woedt waarachtig een strijd. Zielig zielig en nog eens zielig.
Ik ben er ten stelligste van overtuigd dat de journalistiek hier een enorme rol in speelt en zich niet realiseert welk leed ze hiermee veroorzaken. Journalisten van aanzien zelfs, terwijl ze eigenlijk dusdanig dienen te werken als elk goed huisvader betaamt. Zondag zag ik een optreden van de heer Lepeltak in business class. Hij adviseerde iedereen een kijkje te gaan nemen in een Amsterdamse kroeg. Daar hang een bord met de tekst: waar blijven jullie nu, astmalijers. Die toon wordt door de Nederlandse journalistiek gezet, maar je zult het maar aan je longen hebben. Het nicotinegehalte binnen de nederlandse journalistiek is hoog. Veel rokers dus. Dat verklaart een hoop. Zou me overigens niet verbazen als Sjarel een journalistieke achtergrond heeft, want er is hem kennelijk erg veel aan aan het rookverbod gelegen. En naar alle waarschijnlijkheid nog een rokende ook. Echt verwerpelijk.

Sjarel vroeg mijn achtergrond, maar die kan ik beroepshalve niet geven. Enkele weken geleden heb ik een uitnodiging van de bedenkers van Hartgenoten.nl gehad om de ontwikkeling te volgen. Dat doe ik vanaf het begin. Ik zie ook dat er anderen actief zijn met delfde inloggevens. Als ik het goed begrijp, hebben een aantal relaties van de bedenkers een gastaccount gekregen. Ik volg hartgenoten.nl vanuit mijn werk in een ziekenhuis.
Ik word vaak geconfronteerd met mensen die aan astma lijden. En er uiteindelijk aan dood gaan. Mensen die echt niet tegen rook kunnen. Die aan zuurstof gebonden zijn. Mensen met ongeneeslijke ziekten. Vaak door het roken. Mensen met hartproblemen die gestopt zijn met roken. Vaak met de meest mogelijke moeite. Als je mijn praktijk ziet en je zou je willen inleven in de tragische omstandigheden van velen, zou je dit alles niet optekenen, beste Sjarel. Zeker op een plek als Hartgenoten.nl niet.
Want het doet deze community echt geen goed. Mensen zullen door deze houding en teksten niet meer terugkeren naar deze site. De bedenkers en promoters achter Hartgenoten.nl zullen iets anders in gedachte hebben. Maar goed, hier zullen ze niets aan kunnen doen. Eerder volgde ik reeds een andere uitgebreide discussie over bijna-dood-ervaringen. Jij zou er zomaar eenje gehad kunnen hebben. Zolas je je daar manifesteerde. Ook niet bevorderlijk voor de uitstraling van dit fantastische initiatief.

Het initiatief ondervindt naar mijn mening helaas teveel hinder van dit soort “journalistieke discussies??!!”. Als je werkelijk aan de doelstellingen van deze club hecht en ervaring hebt met patienten, dan zou je je mond houden en het met de overheid in de rokerszaak eens zijn. Maar ja, er zijn mensen die niet te overtuigen zijn van hun ongelijk. En daar behoor jij volgens je eigen verhaal toe. Want ik lees:

[i]Als rasechte Zuid-Limburger doe ik mee aan hartgenoten.nl – ik hoop iedereen een beetje joi de vivre mee te geven en hier en daar een kritische noot te plaatsen. Ik ben onafhankelijk, voel me niet aan een bepaalde politieke of andere richting gebonden, hoewel bij mij het hart links klopt, en ben bereid altijd mijn mening te herzien als iemand betere argumenten heeft. Helaas komt dat zelden voor… ;-)[/i]
Dat zegt genoeg over jou. Trouwens in Zuid-Limburg is het rookverbod voor veel meer mensen een uitkomst. Daar is het percentage longpatienten het hoogst. Dus ze zouden daar beter moeten weten. Dan nog een puntje, beste Sjarel: jij geeft in je profiel aan vrijwilliger te zijn. Ik mag toch hopen dat dat niet voor de initiator achter hartgenoten.nl zal zijn. Want dan kunnen ze zich schamen.

Alles bij elkaar en veel gelezen te hebben haakt deze gast af bij Hartgenoten.nl want ik lees teveel stukken die Hartgenoten.nl onwaardig zijn. Echter het is een fantastisch initiatief en wens Hartp. Nederland veel succes bij het goed op de kaart krijgen hiervan en vele serieuze hartgenoten aan zich te kunnen binden.