default-header

Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

Home Forums Roken Staatsinquisitie opent jacht op rokers Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

#82275
Sjarel
Deelnemer

Nieuws, vers van de pers.

Cafés in het Brabantse Etten-Leur zijn vrijdagavond een uur lang dicht geweest als protest tegen het rookverbod in de horeca. Volgens het ANP waren tussen de 600 en 700 mensen op de Markt in Etten-Leur aanwezig bij de actie.

De cafés kampen sinds het rookverbod niet alleen met lagere bezoekersaantallen. Volgens de woordvoerder van de actievoerende kroegbazen en rokers verdwijnt door het rookverbod ook de sociale functie. ,,Rokers voelen zich minder op hun gemak”, zei een van hen tegen het ANP. ,,Ik heb nu een bruiloft in mijn café en ik moet die mensen op de mooiste dag van hun leven verbieden te roken.”

Bij de actie van de cafés zong de bekende zanger Armand een anti-rookverbod-lied.

Volgens de woordvoerder gaat de mededeling van minister Ab Klink (Volksgezondheid), dat 95 procent van de horeca zich aan de nieuwe wet houdt, niet op voor de zogenaamde natte horeca. ,,Dat houdt maar 20 procent in van de totale horeca, maar in cafés wordt in veel gevallen nog gewoon gerookt.” Hij is van plan meer acties in Brabantse steden te houden.

We zien dus dat zich een steeds breder volksverzet aftekent tegen het onzinnige beleid van dit kabinet. Het is dus niet zo dat alleen op deze site een beperkt aantal ,,idioten” steeds weer zaniken over de ellende die het rookverbod veroorzaakt. Je ziet het in de maatschappij terug, steeds duidelijker. Ik denk dat het verzet snel naar andere delen van Nederland zal overslaan. Dat krijg je als zwaar christelijke lieden zoals Klink, die een café nog nooit van binnen hebben gezien, gaan uitmaken wat daar wel en niet dient te gebeuren….