default-header

Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

Home Forums Roken Staatsinquisitie opent jacht op rokers Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

#82205
Anoniem
Inactief

Dolores schrijft:
[quote]Tja, Carsten, alles wordt erbij gehaald waar de overheid de kop in het zand steekt, terwijl een heksenjacht op de rokers wordt geopend.
Je zegt zelf dat de overheid de taak heeft om de gezondheid van mensen te beschermen. Waarom alleen maar tegen de rokers? Vooral die moeten “hard” aangepakt worden.
Rokers zijn geen criminelen hoor.
En natuurlijk wordt de milieu vervuiling erbij gehaald, daar schijnt hier niemand zich druk over te maken. Dat grote natuurgebieden verdwijnen om vervuilende industrie de ruimte te geven, dat is zeker niet erg. Nee, ik met mijn sigaretje moet verdwijnen. Wat een onzin.[/quote]
Waarom open je niet een topic over milieuvervuiling. Dan kunnen we ons daar er druk over maken. Dit topic gaat nu eenmaal over het rookverbod, dus maken we ons hier niet druk om andere zaken. Dat wil niet zeggen dat we daar dan niks om geven of niks aan willen doen.

Rokers zijn geen criminelen, maar wat is het probleem om een rookcabine te plaatsen in een kleine kroeg, waar de mensen die echt niet zonder kunnen, even hun nicotine-level weer op peil kunnen brengen. Je hebt al van die hokken van 2 x 3 meter, die in vrijwel elke kroeg geplaatst kunnen worden.

Verder klagen kroegen nu wel dat de niet-rokers niet komen. Maar als je als niet-roker nu naar een kroeg gaat en je ziet dat daar toch gewoon gerookt mag worden (asbakken op tafel) en je zegt er wat van, dan hoef je daar nooit meer naartoe. En zo is de situatie nu. Dat weerhoudt niet-rokers er ook van om op stap te gaan.

Dus, zolang het rookverbod niet nageleefd wordt, gaan de niet-rokers of de hartpatienten, astma-patienten enz…. nog maar liever niet op stap.