default-header

Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

Home Forums Roken Staatsinquisitie opent jacht op rokers Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

#82604
Jan van Overveld
Deelnemer

Eva heeft gelijk. Er zijn nog zoveel dingen te doen waar men positieve energie in kan steken. Het rookverbod is een fait a compli en prima ook. Zo is een maximumsnelheid, gordelplicht, helmplicht, rijbewijsplicht, verzekeringsplicht en noem maar op ook goed voor onszelf en voor anderen.

De samenleving ondergaat, naast het vaak soft optreden zijdens de overheid, toch een verharding. Ook de tolerantie wordt minder. Die uit zich bijvoorbeeld in deze ontoelaatbare akties vanuit de horeca. Maar ook bijvoorbeeld in de verdraagzaamheid jegens andersgezinden. Homo’s bijvoorbeeld. Gisteren nog een indrukwekkende reportage gezien over het onveilige gevoel dat steeds meer voor komt bij deze bevolkingsgroep. Zo zijn er nog veel vergelijkbare ontolereerbare ontwikkelingen op te noemen. Denk maar aan discriminatie, politieke uitlatingen, voorrang in de gezondheidszorg en ga zo maar door. Waar is onze verdraagzaamheid gebleven? Daar stond Nederland toch altijd om bekend? Daar zijn we toch trots op en kloppen we onszelf voor op de borst?

Maar de agressie is misschien verklaarbaar uit de tE softe overheid. Ook hierdoor kon het rookverbod escaleren. Zo treedt de overheid niet hard genoeg op tegen de tabaksindustrie, maar ook niet tegen de farmaceutische industrie en zo zijn er velen meer te bedenken.

Gisteren was ook de Roermondse pedofiel weer in het nieuws. Daar blijkt de softheid ook weer uit. De straf die de man kreeg opgelegd staat toch volstrekt niet in verhouding tot het gepleegde? Naar mijn mening zou een hard beleid zijn vruchten afwerpen. Maar we vestigen onze hoop dan maar op het hoger beroep dat onmiddellijk door het openbaar ministerie werd ingesteld. En terecht.

Maar alles bij elkaar hebben we met zijn allen voor onze huidige maatschappij gekozen. Voor dit kabinet, voor de vorige kabinetten en, we mogen hopen, voor de toekomstige kabinetten. Dus ……. we blijven hopen en klagen terwijl we ons daar ten opzichte van vele bevolkingsgroepen op deze aarde voor zouden moeten schamen.
Zo slecht hebben we het nog niet. Het zijn allemaal luxe problemen.