default-header

Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

Home Forums Roken Staatsinquisitie opent jacht op rokers Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

#82595
Anoniem
Inactief

En op dat belachelijke plan is dus ook al een reactie gekomen vanuit de regering:

[quote]Het plan van cafés in Tilburg om rookcontroleurs van de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) te fotograferen is onacceptabel en intimiderend. Dat zegt Tweede Kamerslid Lea Bouwmeester van de PvdA.

‘Fotoplan cafés is intimiderend’

Bouwmeester zegt in het Radio 1-Journaal te begrijpen dat mensen bang en onzeker zijn over de gevolgen van het rookverbod, maar noemt de plannen van de actiegroep Buigen of Barten ‘onacceptabel en intimiderend’.

‘We hebben een wet. En de controleurs moeten kijken of die wordt nageleefd. Die doen gewoon hun werk namens de overheid’, aldus Bouwmeester.

Bestuurslid Wichard Taks van Buigen en Barsten onderstreept dat controleurs nog nooit lastig zijn gevallen, ‘hooguit een keertje dreigend toegesproken door klanten’. Taks stelt dat controleurs vaak met politiebescherming langskomen en dit ‘een soort oorlogsverklaring’ is.[/quote]

Wat zouden die café-eigenaren ervan vinden als ze op een website van overtreders tentoongesteld zouden worden?

Overigens, als ze voor de grensstreek een uitzondering zouden gaan maken, dan verschuif je het probleem alleen maar, dat snap je toch zelf ook wel. Die grens verschuift dan steeds verder.

En noem jij maar eens een oplossing die voor iedereen werkt?