default-header

Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

Home Forums Roken Staatsinquisitie opent jacht op rokers Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

#82400
Melanie
Deelnemer

Lieske schrijft:
[quote]Ik denk dat het goed zou zijn als ook de rokers beboet worden. Die vinden het nu maar wat gemakkelijk dat de kroegeigenaar alle risico’s loopt voor hun verslaving. Geloof maar niet dat die boetes betaald gaan worden uit de boete-pot.

De VWA moet gewoon vaak en streng controleren. Men moet er maar gewoon aan wennen, vind ik.
Als dat in de trein, de bioscoop, het vliegtuig, het zwembad enz….. went, waarom dan niet in de horeca?

Waar ik elke week uitga gold al een rookverbod, altijd al. En niemand die daar moeilijk over doet! Dus, het kan wel, maar ja, ’t is toch effe wennen.

Het zou heel fout zijn als de regering het rookverbod weer in zijn geheel terug zou draaien.

Een ontheffing voor een buurtkroegje, met een minimale omzet en puur een sociale buurtfunctie, zou m.i. nog wel kunnen. Maar voor kroegen in de uitgaansgebieden, grote discotheken en eetgelegenheden, moet het gewoon streng gehandhaafd blijven, wmb.[/quote]

Lieske jij bent toch ook roker geweest ik vind het vreemd dat je nu zo weinig inlevingsvermogen toont. Terwijl je toch liet weten zelfs in het kraambed in het ziekenhuis te hebben gerookt. Zelf ben je enkel en alleen gestopt vanwege je eigen hartkwaal niet voor je omgeving. Hoe kan je dan nu wel van anderen dat ze niet bij jou in de buurt roken omdat jij er niet tegen kan? Dat heb je toch zelf ook nooit zo bekeken? Ik bedoel dit niet beledigend maar ga hierover graag de dialoog met je aan.

Tweede wat me opvalt is dat je elke week op stap gaat in een rookvrije gelegenheid, die zijn er dus blijkbaar wel. Het beeld dat je schetst dat je elke week thuis zit met een rosetje ontkracht je hier dus zelf.

Ik begrijp eigenlijk jouw hardheid niet in deze zaak. Ik zou het leuk vinden als je een keer ingaat op de feiten die ik je aandraag zoals ( dreigende ) failissementen en “uitsterving” van uitgaansgebieden. ( daar staan de kranten van vol daar kunnen de voorstanders toch niet omheen )

Voetnoot: In een onderzoek van 2007 bleek dat de helft van alle hartpatienten in Nederland rookt. Wat denken die dan van het rookverbod.