default-header

Re:Sonjabakkeren werkt averechts

Home Forums Gewicht Sonjabakkeren werkt averechts Re:Sonjabakkeren werkt averechts

#81733
Anoniem
Inactief

Zo’n 9 jaar geleden bleek dat ik een kapotte hartklep had. Ik zat vol vocht, van mijn kleine teen tot mijn middel en kon nog geen veer meer van mijn lippen blazen. Slapen moest ik zittend doen.
Ik werd uiteraard accuut opgenomen en moest direct stoppen met roken. Na 2 weken, ingesteld worden op medicijnen en vochtafdrijving, verliet ik het ziekenhuis met een gewicht van 74 kilo. Een half jaar later was dit 94 kilo. De kilo’s vlogen eraan, waarschijnlijk omdat, door het niet roken, alles lekkerder smaakt. Snoepen deed ik niet en doe ik nog niet.
Ook kan het medicijngebruik een rol spelen bij het zwaarder worden.
Ruim 4 jaar geleden heb ik een kunsthartklep gekregen.

Inmiddels heb ik een cursus voedingsleer achter de rug en ben nu bezig met de cursus gewichtsconsulente. Ik weet dus, als geen ander, hoe het moet, maar ben het wel roerend met Dolores eens dat afvallen op latere leeftijd gewoon echt niet meevalt. Zeker ook niet als hartpatient.

Sonja Bakkeren is inderdaad niet de sleutel tot succes, wat dat betreft sluit ik me weer volledig bij Job Pieter aan. Zo’n 1800 calorieën en voldoende beweging. Minstens een half uur per dag, zodat je hart iets sneller gaat kloppen, maar je nog wel kunt praten.
Voorbeelden: Stevig wandelen, trap lopen, ramen wassen, stukje fietsen of lekker effe een paar baantjes trekken in het zwembad. Die 30 minuten hoeven niet eens aaneengesloten, 2 x 15 minuten mag ook.

Ik wil zelf er weer strenger aan gaan staan vanaf 1 september. 30 augustus is onze 17de trouwdag en gaan we uit eten met de kids. Daarna is het lijnen, maar wel op de goeie manier. Liever een pond per week, makkelijk vol te houden dan Sonja Bakker en Jojoën.