default-header

Re:Q10 vermindert spierpijn, ontstaan door statinen-gebruik

Home Forums Medicijnen Q10 vermindert spierpijn, ontstaan door statinen-gebruik Re:Q10 vermindert spierpijn, ontstaan door statinen-gebruik

#82800
Lisa
Deelnemer

Snoopy schrijft:
[quote]Ik ben inderdaad ook benieuwd of mensen er baat bij hebben. er wordt zo veel reclame gemaakt voor geneesmiddelen in de vrije verkoop, maar ik vraag me af of het allemaal wel helpt,[/quote]

Q10 is wel (en gelukkig nog) vrij te koop, maar het is geen geneesmiddel. Het is een stof die het lichaam zelf maakt, en zonder die stof (coenzym Q10) krijg je o.a. problemen met de produktie van energie (ATP). Het hart en de hersenen hebben daar heel veel van nodig. Voor letterlijk alle processen heeft het lichaam ATP nodig.

Statinen verminderen niet alleen cholesterol maar ze remmen tegelijkertijd ook de produktie van Q10 (is een al lang bewezen feit, maar blijkbaar nog altijd onbekend bij veel artsen, die overigens vaak zelfs nog ontkennen dat statinen spierklachten kunnen veroorzaken.).

Statinen-Pillenboer Merck heeft een hele tijd geleden al patent aangevraagd voor het maken van een statine in combinatie met Q10 , maar heeft het patent vervolgens achter in een la geschoven.

(Als ik zin heb zal ik later misschien nog even een overzichtje geven van alle “health benefits” en functies van Q10 )

Q10 is helaas niet goedkoop, dus het zou wel zo prettig zijn als de artsen ook een recept voor Q10 (100 – 200 mg) bij een statine zouden geven (sommige verzekeraars vergoeden het dan namelijk wel).