default-header

Re:plaatsen pacemaker

Home Forums Pacemaker plaatsen pacemaker Re:plaatsen pacemaker

#82878
Wandeltheo
Deelnemer

Hallo Hartloper,
Ik ben 64 en precies 1 jaar geleden werd een PM bij mij geplaatst. Reden: onregelmatige hartslag en het “op-hol-slaan” bij inspanning. Ik ben pas gaan sporten toen ik in de Vut ging, nu 6 jr.geleden, wegens gebrek aan conditie. Ik ben toen het wandelen in de buitenlucht zo heerlijk gaan vinden (na een arbeidsverleden van 40jaar) dat ik inmiddels zo’n 10.000km heb gewandeld, w.o.vele 4-daagse’s e.a. meerdaagse tochten.
2 jaar geleden heb ik 3x een ritmestoornis gehad tijdens tochten.(hartslag boven de 200 en niet terug te krijgen). Bij de laatste was er sprake van een levensbedreigende situatie en is er een PM geplaatst. Deze PM heb ik tegen een te lage (en soms onregelmatige) hartslag en daarnaast gebruik ik medicijnen om het “op-hol-slaan” tegen te gaan.

Ik ben nu 1 jaar verder en mijn ervaringen zijn:
1)Positief: Ritmestoornissen zijn verleden tijd en ik voel me prima. Ik merk in feite niet dat ik zo’n ding draag. Ik heb dit jaar 4x een 4-daagse gelopen en ruim 1500km.
2)Negatief: Mijn wandeltempo is gedaald. Als ik probeer mijn wandelvrienden bij te houden, loop ik me helemaal kapot. Ik denk door de medicijnen, onmisbaar voor mij, want ze beschermen mij tegen een levensbedreigende situatie, maar ze remmen me helaas ook af.
Da’s niet altijd gezellig, maar heb ik er graag voor over.