default-header

Re:open hartoperatie

Home Forums Hartoperatie open hartoperatie Re:open hartoperatie

#82701
Planos
Deelnemer

Beste Evi;

Ik heb inmiddels twee hartoperaties ondergaan ; in 2000 zijn er vijf omleidingen aangelegd en in 2005 heb ik een kunsthartklep gekregen. Het zijn natuurlijk ingrijpende operaties, maar ik ben beide keren samen met mijn vrouw goed voorgelicht over de gang van zaken en de periode erna. BIj het naderen van de DATUM loopt de spanning natuurlijk op, zeker ook voor de naaste familieleden. Gelukkig is het bij mij goed afgelopen. Zelf ben ik niet zo’n zenuwachtig type, je kan aan de operatie tenslotte zelf toch niets doen.
Ik ben in twee verschillende ziekenhuizen geopereerd daar waren ook verschillende programma’s, zeker na de operatie. Dit hangt ook sterk af van er nodig is om weer zelfstandig te kunnen functioneren. Meestal zijn er wel folders over, anders vindt je die wel op de ziekenhuiswebsites.
Mijn eigen ervaring is wel dat als je in een goede (zo goed mogelijke) conditie bent, op moment van opereren, gaat het herstel sneller. En daar kan je wel zelf iets aan doen.
Ik was na beide operaties binnen 8 dagen weer thuis en na 3 maanden weer aan het werk.
Toch kan je zelf veel doen aan je herstel, zeker als de operatie zonder complicaties is verlopen. En een positieve kijk op de zaak blijven houden, en niet bij de pakken neer gaan zitten; zelfs als het eens wat tegen zit.
Ik wens je veel sterkte en succes !