default-header

Re:Onderzoek naar bijnadoodervaringen

Home Forums Bijna dood ervaringen Onderzoek naar bijnadoodervaringen Re:Onderzoek naar bijnadoodervaringen

#82152
Anoniem
Inactief

Ondanks dat ik een heel strenge katholieke opvoeding heb gehad, ben ik wel erg spiritueel ingesteld, maar dan niet kerkelijk. Het blijft een kwestie van beleven, niet van bewijzen zoeken. Je ervaart het, of je ervaart het niet. Ik geloof wel in BDE’s, wat sommige wetenschappers daar ook tegenin brengen. Zolang de wetenschap allen maar in afzonderlijke, nauwkeurig van elkaar afgescheiden vakjes kan denken en niet in het geheel, koester ik wantrouwen tegen wetenschappers.

Het is net als bij verkiezingen. Je kiest voor degene, die het beste bij je eigen stemming op dat moment past. Je stemt dan als het ware met elkaar overeen. Daarom heet dat ook stemmen. Maar wetenschappelijk gezien is je eigen keuze natuurlijk op drijfzand gebaseerd.

Hetzelfde geldt voor geloof hechten aan iets. Daar moet je de wetenschap niet op los laten. Dat heeft met je eigen individuele beleving te maken, en daar kun je wel statistieken op los laten, in de meeste gevallen wijk je af van het statistisch gemiddelde – en kan dus altijd gezegd worden dat je alleen staat in je opvatting.